English Quiz for SBI|IBPS – Set 258

1.It is the height of______ for man,who fully appreciate in their own case the great advantages of a good education but_______these advantages to women.
a) arrogance ,abstain
b) propensity, bestow
c) Proliferation,advance
d) Selfishness ,deny

Click here to View Answer
Answer d) Selfishness ,deny

2.As business pull down __________ barriers and ________ boundaries integration and standardization of work system will become even more important.
a) strong,mix
b) competition,break
c) physical,merge
d) tax,suggest

Click here to View Answer
Answer c) physical,merge

3.Extreme poverty is as _________ to the stagnation and impoverishment as________ wealth.
a) dangerous,restrained
b) provocative,permissible
c) supportive ,foul
d) liable,excessive

Click here to View Answer
Answer d) liable,excessive

4.You will see signs of______every where which speak well for the _______ of the people.
a) beauty,care
b) debris,cleanliness
c) decoration,senses
d) industry,prosperity

Click here to View Answer
Answer c) decoration,senses

5.As everybody is_________ attached to his motherland it is difficult to find a man who is ________of love for his motherland.
a) constantly,disposed
b) courageously,suspect
c) Profoundly,deprived
d) deeply,devoid

Click here to View Answer
Answer d) deeply,devoid

6.Agriculture in India _______over all other sector because it plays a ________ role in the sociocultural life of its people.
a) dominates,minor
b) prevails,vital
c) important ,significant
d) beats,critical

Click here to View Answer
Answer b) prevails,vital

7._________use of pesticidies especially DDT has been her responsible for the __________ population of vultures in various state across India.
a) careless,uncontrolled
b) multiple,increasing
c) alarming,distinct
d) indiscriminate ,declining

Click here to View Answer
Answer d) indiscriminate ,declining

8.The Secretaryship has been ________ for a long time as nobody is _______ to undertake duties of the post.
a) open,reluctant
b) taken,interested
c) empty,capable
d) vacant,willing

Click here to View Answer
Answer d) vacant,willing

9.Varun was accused of mudering his wife ,and though he was never _________recovered from the shame and the scandal.
a) charged
b) booked
c) indicted
d) acquitted

Click here to View Answer
Answer b) booked

10.It is a shame that many people in the world have to live ___________ basic necessities such as food and shelter.
a) along
b) including
c) despite
d) Without

Click here to View Answer
Answer d) Without

Leave a Comment