English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 117

ENGLISH QUIZ

1. The Indo-US relationships will only ______________ Further when there’s ____________ in matter.
a) Thrive, Prosper
b) Influence, Dependence
c) Flourish, Reciprocity
d) Proper, Privileges

Click here to View Answer
Answer c) Flourish, Reciprocity.

2. One of the core issues of concern _______________ in the court was that we don’t have a ________ backing for Aadhar.
a) Intellect, Titular
b) Articulate, Legal
c) Legible, Legitimate
d) Scramble, Burlesque

Click here to View Answer
Answer b) Articulate, Legal.

3. The policy of the RBI and the Government Is to only _______ to manage ________ in the exchange rate.
a) intervene, volatility
b) interface, remain
c) interchange, change
d) counter, shift

Click here to View Answer
Answer a) intervene, volatility.

4. Starbucks expressed confidence that an ______________ of its rewards programme will ___________ sales over the long term.
a) Overhaul, drive up
b) Overtake, catch up
c) Over up, drive off
d) Over, drive

Click here to View Answer
Answer a) Overhaul, drive up.

5. However, Inventors will take time to the due _______________ to value these projects correctly before ___________ cash for them.
a) Swiftness, hanging
b) Assiduity, handing
c) Diligence, Handing over
d) Haste, handing

Click here to View Answer
Answer c) Diligence, Handing over.

6. Find the Error
a) The dismissal of an elected Government
b) on the eve of a confident vote was a drastic
c) measure that no court
d) could unequivocally endorsed

Click here to View Answer
Answer b) on the eve of a confident vote was a drastic. It should be “confidence vote”.

7. Find the Error
a) Some incumbents resorted to
b) questionable means to prevent
c) legitimate attempts
d) to cobble a majority

Click here to View Answer
Answer d) to cobble a majority. It should be “To cobble up a majority”

8. Find the Error
a) Mr.Mody kept up his frenetic pace of
b) travel few agreements that
c) were negotiated
d) were actually singed or concluded

Click here to View Answer
Answer b) travel few agreements that. It should be “travel fewer agreements that”.

9. Find the Error
a) Many of the radical shifts
b) his emphasis from bilateral
c) diplomacy to commercial
d) procurement process
e) No Error

Click here to View Answer
Answer e) No error.

10. Find the Error
a) It is not too difficult to react positively
b) to situations or developments
c) which are not very significant or
d) that do not affect us too much
e) No error

Click here to View Answer
Answer d) that do not affect us too much. It should be “which do not affect us too much” .

Leave a Comment