English Quiz for SBI | IBPS – Set 281

ENGLISH QUIZ

1.The newly-opened restaurant at the Distric Centre____________to the tastes of people from all walks of life and one is likely to find an____________ group there.
a) appeals, archetypal
b) panders,connoisseur
c) caters,ecletic
d) inhibits,diverse

Click here to View Answer
Answer c) caters,ecletic

2.Sunita had___________been out of the hospital_________she slipped and fractured her arm.
a) hardly, when
b) just, as
c) well, and
d) then, when

Click here to View Answer
Answer a) hardly, when

3.Physicians may soon have _______ to help paralysed people move their limbs bypassing the _______ nerves that once
controlled their muscles.

a) instruments,detrimental
b) ways, damaged
c) reason, involuntary
d) impediments,complex

Click here to View Answer
Answer b) ways, damaged

4.Compromise is___________to passionate natures because it seems to surrender, and to intellectual natures it seems a _________________.
a) unsuited,submission
b) odious,confusion
c) intimidations,dichotomy
d) inherent,fabrication

Click here to View Answer
Answer a) unsuited,submission

5.We must try to understand his momentary_______for he has____________ more strain and anxiety than any among us.
a) vision,forgotten
b) aberration,undergone
c) outcry,described
d) senility,understood

Click here to View Answer
Answer b) aberration,undergone

6.The Internet is a medium where the users have nearly _______ choices and _______ constraints about where to go and what to do.
a) unbalanced,nonexistent
b) embarrassing,no
c) unlimited,minimal
d) choking,shocking

Click here to View Answer
Answer c) unlimited,minimal

7.A new law has been passed stating that no actor would be
allowed to shoot beyond twelve hours in a day and those who_____________ this norm would henceforth be____________for it.

a) followed, punished
b) accompanied, reprimanded
c) flouted,penalized
d) defied, applauded

Click here to View Answer
Answer c) flouted,penalized

8.The government claims that___________in the telecommunications industry will mean lower prices for customers.
a) budget
b) finance
c) instalments
d) competition

Click here to View Answer
Answer d) competition

9.A parable is a story with a moral, the story being_______________ of the underlying moral.
a) familiar
b) identical
c) summary
d) illustrative

Click here to View Answer
Answer c) summary

10.Education is central because electronic networks and software-driven technologies are beginning to _______the economic barriers between the nations.
a) break down
b) break
c) crumble
d) dismantle

Click here to View Answer
Answer b) break

Leave a Comment