English Quiz for IPPB |IBPS – Set 225

1.Big draw
a) a lovely spectacle
b) a huge attraction
c) a keen contest
d) a game without any result

Click here to View Answer
Answer b) a huge attraction

2.To drive home
a) To find one’s roots
b) To return to place of rest
c) Back to original position
d) To emphasise

Click here to View Answer
Answer d) To emphasise

3.Die in harness
a) die on a horse back
b) die in the battlefield
c) die while still working
d) die with honour

Click here to View Answer
Answer c) die while still working

4.Go off at a tangent
a) change the subject immediately
b) forget things in between
c) go on at great length
d) become boisterous

Click here to View Answer
Answer a) change the subject immediately

5.pay lip-service
a) pay oral tribute
b) attach no value
c) remain indifferent
d) show only outward respect

Click here to View Answer
Answer d) show only outward respect

6.Far cry
a) an impracticable idea
b) an abstract idea
c) out of reach
d) a long way off

Click here to View Answer
Answer d) a long way off

7.Hard and fast rule regarding this subject.
a) rule that is difficult
b) rule that is fat changing
c) rule that cannot be broken or modified
d) rule that can be broken or modified

Click here to View Answer
Answer c) rule that cannot be broken or modified

8.Bad blood
a) Impure blood
b) Ill feeling
c) Bloody fights
d) Quarrels

Click here to View Answer
Answer b) Ill feeling

9.By and by
a) soon
b) finally
c) gradually
d) unexpectedly

Click here to View Answer
Answer c) gradually

10. fair and square
a) Careful
b) Considerate
c) Polite
d) Upright

Click here to View Answer
Answer d) Upright

Leave a Comment