English Quiz – Set Twenty Six (Antonyms and Synonyms)

1. There is always a CONTRADICTION between his words and deeds. Find the Antonym.
a) Compatibility
b) Contrast
c) Conflict
d) Divergence

View Answer
Answer a) Compatibility.

2. People took advantage of his AMENABLE nature. Find the Antonym.
a) Affable
b) Understanding
c) Humane
d) Obstinate

View Answer
Answer d) Obstinate 

3. Most of those present did not know how to react the PROFANE act. Find the Antonym.
a) Blasphemous
b) Sacrilegious
c) Agnostic
d) Pious

View Answer
Answer 3) Pious 

4. The use of pesticides is PERNICIOUS. Find the Antonym.
a) Beneficial
b) Deleterious
c) Baleful
d) Immanent

View Answer
Answer 1. Beneficial.

5. My friend is INDISPOSED to the proposal. Find the Antonym.
a) Loath
b) Disinclined
c) Amenable
d) Reluctant

View Answer
Answer c) Amenable

6. With age, he has become ABSTEMIOUS. Find the Synonym.
a) Greedy
b) Temperate
c) Mature
d) Senile

View Answer
Answer b) Temperate.

7. He was LAMPOONED by his seniors in college. Find the Synonym.
a) Appreciated
b) Confronted
c) Invited
d) Ridiculed

View Answer
Answer d) Ridiculed.

8. It was difficult to understand why she was BAWLING. Find the Synonym.
a) Demanding
b) Criticising
c) Praising
d) Yelling

View Answer
Answer d) Yelling

9. Fanatics are known for their BIGOTRY. Find the Synonym.
a) Selfishness
b) Selflessness
c) Intolerance
d) Cruelty

View Answer
Answer c) Intolerance.

10. The Germans never displayed a BELLIGERANT attitude during the entire episode. Find the Synonym.
a) Loving
b) Friendly
c) Pugnacious
d) Peaceful

View Answer
Answer c) Pugnacious

Leave a Comment