English Quiz (Antonyms quiz) for SBI | IBPS – Set 391

English Quiz (Antonyms quiz) for SBI | IBPS – Set 391

1.footle
a) gassing
b) gossip
c) do something
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) do something
Footle -engage in fruitless activity; mess about.

2.regale
a) starve
b) disport
c) amuse
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) starve
regale – entertain or amuse (someone) with talk.

3.arduous
a) stiff
b) effortless
c) uphill
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) effortless
arduous – involving or requiring strenuous effort; difficult and tiring.

4.asperity
a) amiability
b) acuity
c) sharpness
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) amiability
asperity – harshness of tone or manner.

5.ephemeral
a) temporary
b) short-term
c) permanent
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) permanent
ephemeral – lasting for a very short time.

6. largesse
a) generosity
b) parsimony
c) leniency
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) parsimony
largesse – generosity in bestowing money or gifts upon others.

7.portend
a) assure
b) foreshadow
c) foretell
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) assure
portend – be a sign or warning that (something, especially something momentous or calamitous) is likely to happen.

8.campestral
a) field
b) urban
c) prairie
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) urban

9.abominable
a) unpleasant
b) disgusting
c) lovable
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) lovable
abominable – causing moral revulsion.

10.weltschmerz
a) melancholy
b) happiness
c) world-weariness
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) happiness

About the author

Richa

Richa Gupta is a Banking Aspirant. Her dream is to become a PO in Government Bank. Aptitude and Reasoning are her strong zones. Richa is a hard working person who loves to share the knowledge she acquired to other Aspirants.

Leave a Comment