English Quiz (Antonyms quiz) for SBI | IBPS – Set 385

English Quiz (Antonyms quiz) for SBI | IBPS – Set 385

1.Ascend
a) fall
b) skyrocket
c) soar
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) fall
Ascend -go up or climb.
Synonyms-skyrocket, proceed, grow, soar, increase, ascend

2.Green-algae
a) achromatic
b) flustra
c) vallisneria spiralis
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) achromatic
Algae -a simple nonflowering plant of a large group that includes the seaweeds and many single-celled forms. Algae contain chlorophyll but lack true stems, roots, leaves, and vascular tissue.

3.Escalate
a) exacerbate
b) sharpen
c) diminish
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) diminish
Escalate -increase rapidly.
Synonyms:- increase rapidly, escalate,exacerbate.

4.Intimacy
a) lineament
b) incompatibility
c) cordiality
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) incompatibility
Intimacy – close familiarity or friendship; closeness.
Synonyms-closeness, togetherness, affinity, rapport.

5.Manifest
a) vague
b) discernible
c) obvious
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) vague
Manifest – clear or obvious to the eye or mind.
Synonyms: – obvious, clear, plain, apparent.

6.Pardon
a) forgive
b) blame
c) forgive
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) blame
Pardon -forgiveness
Synonyms – mercy,condonation

7.Serenity
a) stillness
b) silence
c) disruption
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) disruption
Serenity – the state of being calm, peaceful, and untroubled.
Synonyms – peace heartsease peace of mind repose peacefulness ataraxis

8.Abundance
a) inadequacy
b) profusion,
c) sufficiency
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) inadequacy
Abundance -a very large quantity of something.
Synonyms – profusion,plentifulness,profuseness ,copiousness, amplitude.

9.Persevere
a) persist
b) give up
c) adhere
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) give up
Persevere – continue in a course of action even in the face of difficulty or with little or no prospect of success.
Synonyms: – persist continue carry on go on keep on keep going

10.Gracious
a) coy
b) cruel
c) humble
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) cruel
Gracious -courteous, kind, and pleasant.
synonyms – courteous, kind, and pleasant.

Leave a Comment