Current Affairs Quiz – September 16 2019

Current Affairs Quiz – September 16 2019

1. Who has become the first Indian to complete Enduroman triathlon?
a) Mayank Vaid
b) Renug Yanam
c) Pakshi Nath
d) Vijay Shankar Yadav

Click here to View Answer
Answer a) Mayank Vaid Mayank Vaid becomes the first Indian to complete the Enduroman. It is a triathlon from England to France which is considered to be one of the toughest endurance competition.

2. Which state government has sent a group of senior administrators to Australia for highway safety ?
a) Andhra Pradesh
b) Telangana
c) Tamil Nadu
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer c) Tamil Nadu. The Tamil Nadu government has sent a group of senior administrators to Australia for highway safety using Safe System Solution.

3. Which country won FIBA basketball World Cup title?
a) Argentina
b) Spain
c) Barcelona
d) Norway

Click here to View Answer
Answer b) Spain. Spain captured its second FIBA basketball World Cup title after defeating Argentina with 95-75 in the gold medal game held at Wukesong Arena in Beijing, China.

4. Jayakar Bungalow, a classic heritage is situated at____________.
a) Indore
b) Pune
c) Nagpur
d) Salem

Click here to View Answer
Answer b) Pune. The renovated Jayakar Bungalow, a classic heritage site situated inside the premises of National Film Archives of India (NFAI) in Pune, Maharashtra

5. Pankaj Advani won World championship title, is associated with________.
a) Swimming
b) Shooting
c) Wrestling
d) Billiards

Click here to View Answer
Answer d) Billiards. The Bengaluru-based cueist Pankaj Advani increased his tally of world titles to 22 by winning a 4th straight final in the 150-up format at IBSF World Billiards Championship 2019.

6. World Ozone Day is observed on ___________.
a) April 23
b) June 18
c) August 01
d) September 16

Click here to View Answer
Answer d) September 16. September 16 was designated by the United Nations General Assembly as the International Day for the Preservation of the Ozone Layer.

7. Theme for 2019 World Ozone Day is_______________.
a) 32 years and Healing
b) Protect the Ozone Layer
c) Dont Use Plastic
d) Save Earth and Save Green

Click here to View Answer
Answer a) 32 years and Healing. Theme for 2019 : 32 years and Healing.

8. Sourabh Verma won Vietnam Open title, is associated with____________.
a) Tennis
b) Badminton
c) Table Tennis
d) Shooting

Click here to View Answer
Answer b) Badminton. India’s Sourabh Verma registered a thrilling three-game win over China’s Sun Fei Xiang to claim the men’s singles title at the USD 75,000 Vietnam Open BWF Tour Super 100 badminton tournament.

9. World Bank to sanction Rs___________ for food parks.
a) 1000 cr
b) 3000 cr
c) 5000 cr
d) 8000 cr

Click here to View Answer
Answer b) 3000. The World Bank will provide Rs 3,000 crore funds to finance mini and mega food parks across the country, particularly in Northeast, and help boost farmers’ income.

10. Traditional Neermahal Jal Utsav festival is famous in ____________.
a) Kerala
b) Meghalaya
c) Tripura
d) Assam

Click here to View Answer
Answer c) Tripura. In Tripura, the three day long traditional Neermahal Jal Utsav concluded with eye catching boat race and swimming competitions at Rudrasagar lake.

11. Kaushal Dharmamer won Myanmar International Series, is associated with____________.
a) Swimming
b) Table Tennis
c) Badminton
d) Tennis

Click here to View Answer
Answer c) Badminton. Indian shuttler Kaushal Dharmamer clinched the Myanmar International Series title with a come-from-behind win over Indonesia’s Karono Karono in a thrilling men’s singles final.

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment