Current Affairs Quiz – September 12 & 13 2021

Current Affairs Quiz – September 12 & 13 2021

Current Affairs Quiz – September 12 & 13  2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. Who has been sworn in as the new Gujarat Chief Minister?
a) Bhupendra Patel
b) Nitin Patel
c) Parshottam Rupala
d) Praful Khoda Patel

Click here to View Answer
Answer a) Bhupendra Patel .

2. World’s largest plant that can capture carbon dioxide directly from the air has started operating in which nation?
a) Ireland
b) Sweden
c) Iceland
d) Greenland

Click here to View Answer
Answer c) Iceland.

3. India’s largest open air fernery opened in ____________.
a) Punjab
b) Uttarakhand
c) Uttar Pradesh
d) Andhra Pradesh

Click here to View Answer
Answer b) Uttarakhand.

4. Jeev Milkha Singh became first ___________ in world to be granted Dubai Golden Visa.
a) Cricketer
b) Tennis Player
c) Golfer
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Golfer.

5. Who won Italian Grand Prix 2021?
a) Daniel Ricciardo
b) Lando Norris
c) Valtteri Bottas
d) Max Verstappen

Click here to View Answer
Answer a) Daniel Ricciardo.

6. World First Aid Day is observed on___________.
a) Sept 03
b) Sept 06
c) Sept 08
d) Sept 11

Click here to View Answer
Answer d) Sept 11.

7. When is World Sepsis Day ?
a) September 11th
b) September 12th
c) September 13th
d) September 14th

Click here to View Answer
Answer c) September 13th.

8. When is Hindi Diwas observed?
a) September 12th
b) September 13th
c) September 14th
d) September 15th

Click here to View Answer
Answer b) September 13th.
H

Leave a Comment