Current Affairs Quiz – September 05 2019

Current Affairs Quiz – September 05 2019

1. 1st National Conference on Cyber Crime Investigation inaugurated in ____________.
a) Mumbai
b) Kolkata
c) Kochi
d) New Delhi

Click here to View Answer
Answer d) New Delhi. First National Conference on Cyber Crime Investigation and Cyber Forensics is being held on 4-5 September 2019 at Central Bureau of Investigation (CBI) Headquarters in New Delhi. It was inaugurated by CBI Director Rishi Kumar Shukla.

2. Teachers day is observed on _____________.
a) April 10
b) June 29
c) July 03
d) September 05

Click here to View Answer
Answer d) September 05. Teachers’ Day is a special day for the appreciation of teachers, and may include celebrations to honor them for their special contributions in a particular field area, or the community in general.

3. International Day of Charity observed on ___________.
a) July 21
b) August 30
c) September 05
d) November 14

Click here to View Answer
Answer c) September 05. The International Day of Charity is observed annually on 5 September. It was declared by the United Nations General Assembly in 2012.

4. Nuakhai Juhar festival is associated with__________.
a) Odisha
b) Uttarakhand
c) Karnataka
d) Assam

Click here to View Answer
Answer a) Odisha. Nuakhai Juhar, a harvest festival welcoming the newly harvest crop of the season was celebrated in Odisha.

5. National Conference on ‘India-Africa Partnership in a Changing Global Order’ held in __________.
a) Chennai
b) New Delhi
c) Jamshedpur
d) Sudan

Click here to View Answer
Answer b) New Delhi.National Conference on ‘India-Africa Partnership in a Changing Global Order: Priorities, Prospects and Challenges’ held in New Delhi. It was organized by Indian Council of World Affairs (ICWA).

6. DigiSmart card has launched by___________.
a) Standard Chartered Bank
b) ICICI
c) RBI
d) State Bank of India

Click here to View Answer
Answer a) Standard Chartered Bank . Standard Chartered Bank has launched a DigiSmart credit card that is focussed on millennials.

7. Who has been appointed as new Managing Director for Nissan India ?
a) Parvesh yadav
b) Rahul Ravinder
c) Bala Vignesh
d) Rakesh Srivastava

Click here to View Answer
Answer d) Rakesh Srivastava. The local unit of the Japanese automobile major Nissan Motor India has roped in Rakesh Srivastava to lead the operation as Managing Director, multiple sources aware of the matter told ETAuto.

8. Lamp of Peace of Saint Francis award is belongs to__________.
a) Europe
b) USA
c) Australia
d) India

Click here to View Answer
Answer a) Europe. AIR PICNobel Laureate from Bangladesh Professor Muhammad Yunus was conferred the ‘Lamp of Peace of Saint Francis ‘ award by the Vatican for his contribution towards establishing peace and harmony.

9. LaShawn Daniels is passed away at 41, is associated with_________.
a) Politics
b) Cinema
c) Sports
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Cinema. LaShawn Daniels, 41, Grammy- Award-winning songwriter/ producer, has died after a fatal accident in South Carolina.

10. Which company has bagged USD 300 million contracts from ICICI Bank?
a) Accenture
b) TCS
c) Wipro
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Wipro. Wipro has won a 7-year contract worth $300 million from ICICI Bank. The project is to provide a range of services.

Leave a Comment