Current Affairs Quiz – October 26 2021

Current Affairs Quiz – October 26 2021

Current Affairs Quiz – October 26 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. Which are the two new IPL teams?
a) Pune, Kochi
b) Bhopal, Nagpur
c) Ahmedabad, Lucknow
d) Ranchi, Bhubaneswar

Click here to View Answer
Answer c) Ahmedabad, Lucknow.

2. Which among the following companies placed the winning bid worth Rs 7,090 crore for a new IPL team?
a) Uday Kotak
b) Adani Group
c) Glazers
d) RPSG

Click here to View Answer
Answer d) RPSG.

3. What position is india in the FIFA Ranking?
a) 100
b) 160
c) 106
d) 166

Click here to View Answer
Answer c) 106.

4. When does UN Disarmament Week begin?
a) 24 Oct.
b) 23 Oct.
c) 22 Oct.
d) 21 Oct.

Click here to View Answer
Answer a) 24 Oct.

5. When was Joseph A. Cushman Award established?
a) 1999
b) 1977
c) 1979
d) 1797

Click here to View Answer
Answer c) 1979 . Former Chief Scientist at CSIR-National Institute of Oceanography (NIO), Dr Rajiv Nigam, has been selected for the 2022 Joseph A. Cushman Award.

6. India’s first ‘test tube’ Banni buffalo calf born in _____________.
a) Assam
b) Gujarat
c) West Bengal
d) Tamil Nadu

Click here to View Answer
Answer b) Gujarat.

7. India’s 1st State-Wildlife DNA testing analysis lab inaugurated in ____________.
a) Nagpur
b) Pune
c) Jaipur
d) Kolkata

Click here to View Answer
Answer a) Nagpur.

8. Who won United States Grand Prix 2021?
a) Johnny dip
b) Lewis Hamilton
c) Sergio Perez
d) Max Verstappen

Click here to View Answer
Answer d) Max Verstappen.

9. Tsitsi Dangarembga won German Peace Prize 2021, belongs to which nation?
a) Italy
b) Zimbabwe
c) Sweden
d) Portugal

Click here to View Answer
Answer b) Zimbabwe.

 

Leave a Comment