Current Affairs Quiz – October 18 & 19 2020

Current Affairs Quiz – October 18 & 19 2020

Current Affairs Quiz – October 18 & 19  2020. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2020 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. Maritime Exercise SLINEX-20 is being currently held between which two nations?
a)India, South Africa
b)India, Sri Lanka
c)Sri Lanka, Australia
d)Japan, India

Click here to View Answer
Answer b) India, Sri Lanka. The 8th edition of the annual Indian Navy (IN) and Sri Lankan Navy (SLN) bilateral maritime exercise SLINEX-20 starts from October 19 to October 21, 2020.

2. The 8th Edition of annual Indian Navy (IN) – Sri Lanka Navy (SLN) SLINEX-20 is scheduled off ____________
a) Trincomalee
b) Visakhapatnam
c) Both a and b
d) None

Click here to View Answer
Answer a) Trincomalee. Maritime exercise SLINEX-20 starts from October 19 to October 21, 2020, in Trincomalee, Sri Lanka.

3. Who won the Denmark Open title in women’s singles?
a) PV Sindhu
b) Akane Yamaguchi
c) Carolina Marin
d) Nozomi Okuhara

Click here to View Answer
Answer d) Nozomi Okuhara. In Badminton, former World Champion Nozomi Okuhara clinched the Denmark Open title beating three-time world champion Carolina Marin in women’s singles.

4. Who has been elected as the Chairman of Indian Banks’ Association (IBA)?
a) Sakalp Pandit
b) Haraman Preet
c) Rajkiran Rai
d) Praveen Raj

Click here to View Answer
Answer c) Rajkiran Rai. The Managing Director and CEO of Union Bank of India, Rajkiran Rai G has been elected as the Chairman of Indian Banks’ Association (IBA) for the term 2020-21. He succeeds Rajnish Kumar as the IBA Chairman after Kumar recently retired as SBI Chief.

5. Which state’s Chief Minister launched Mission Shakti?
a) Delhi
b) UP
c) MP
d) Telangana

Click here to View Answer
Answer b) UP.

6. Who published the Global Tuberculosis report of 2020?
a) UNESCO
b) RBI
c) UN
d) WHO

Click here to View Answer
Answer d) WHO. World Health Organisation(WHO) has published global tuberculosis (TB) report of 2020.

7. Bepicolombo is a joint mission of
a) European Space Agency and ISRO
b) European Space Agency and Japan Aerospace Exploration Agency
c) ISRO and Japan Aerospace Exploration Agency
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer b) European Space Agency and Japan Aerospace Exploration Agency.

8. ______________________ has been selected as the next permanent representative of India to the United Nations Educational, Scientific, and Cultural Organization (UNESCO).
a) Vishal V Sharma
b) Audrey Azoulay
c) Irina Bokova
d) None

Click here to View Answer
Answer a) Vishal V Sharma.

Leave a Comment