Current Affairs Quiz – May 9 2019

Current Affairs Quiz – May 9 2019


1. Visa Appoints ________________ As Head Of Marketing For India And South Asia.
a)PR Ramachandra Menon
b)Jagjit Pavadia
c)Rakesh Sharma
d)Sujatha V Kumar

Click here to View Answer
Answer d)Sujatha V Kumar. Visa, the global leader in digital payments technology, today announced the appointment of Sujatha V Kumar as Head of Marketing for India and South Asia. She will be driving overall marketing strategy and execution including consumer, retail and digital marketing initiatives for India and the emerging markets of Sri Lanka, Bangladesh, Nepal, and the Maldives.

2. Renowned economist _____________died of old-age related problems at his residence.
a)Arif Malikov
b)Thoppil Mohamed Meeran
c)Baidyanath Mishra
d)Yuan Baohua

Click here to View Answer
Answer c)Baidyanath Mishra . Renowned economist Baidyanath Mishra died of old-age related problems at his residence. He was 99.
Mishra had started his career as a lecturer in Ravenshaw University in Cuttack in 1949. He later worked at Odisha University of Agriculture and Technology (OUAT). He was vice-chancellor of OUAT from 1981 to 1985.

3. The _____________ police for the first time has inducted women commandos in the District Reserve Guard, its frontline anti-Naxal force.
a)Manipur
b)Assam
c)Chhattisgarh
d)Kerala

Click here to View Answer
Answer c)Chhattisgarh.

4. ___________ was re-elected as Observer to the Arctic Council, an intergovernmental forum.
a)Italy
b)India
c)china
d)Nepal

Click here to View Answer
Answer b)India.India was re-elected as Observer to the Arctic Council, an intergovernmental forum. The decision was taken during the 11th Arctic Council ministerial meeting at Rovaniemi, Finland.

5. First chronicler of India’s partition ___________ dead at 95.
a)Thoppil Mohamed Meeran
b)N. R. Madhava Menon
c)David Montgomery
d)Kirpal Singh

Click here to View Answer
Answer d)Kirpal Singh. Renowned Sikh historian Kirpal Singh passed away at his home in Chandigarh, his family said. He was 95.

6.The Vice President of India, Shri M. Venkaiah Naidu will embark on a four-day official visit to __________-from May 09.
a)China
b)Vietnam
c)Canada
d)Russia

Click here to View Answer
Answer b)Vietnam . The Vice President of India, Shri M. Venkaiah Naidu will embark on a four-day official visit to Vietnam from May 09. His visit is expected to enhance India’s comprehensive strategic partnership with the Southeast Asian nation.

7. The ____________-birth anniversary of Rabindra Nath Tagore is being celebrated all over West Bengal .
a)155th
b)157th
c)156th
d)158th

Click here to View Answer
Answer d)158th . The 158th birth anniversary of Rabindra Nath Tagore is being celebrated all over West Bengal .

8. State-run____________ will raise up to Rs 1,500 crore in tranches through private placement and public issues in domestic or overseas markets.
a)PNB
b)BOB
c)SBI
d)IOB

Click here to View Answer
Answer d)IOB. State-run Indian Overseas Bank (IOB) will raise up to Rs 1,500 crore in tranches through private placement and public issues in domestic or overseas markets, IOB said .

9. India and __________ vowed to strengthen economic relations with the aim of reaching 10 billion US dollars bilateral trade by 2020.
a)China
b)Vietnam
c)Turkey
d)Canada

Click here to View Answer
Answer c)Turkey.India and Turkey vowed to strengthen economic relations with the aim of reaching 10 billion US dollars bilateral trade by 2020.

Turkey’s Deputy Foreign Minister Sedat Onal, who is on a three-day visit to India since May 7, held talks with Gitesh A Sarma, Secretary (West) under the institutional mechanism of foreign office consultations.

10. _____________passed laws to combat fake news that will allow authorities to order the removal of content despite fierce criticism from tech giants.
a)Vietnam
b)India
c)Turkey
d)Singapore

Click here to View Answer
Answer d)Singapore . Singapore passed laws to combat fake news that will allow authorities to order the removal of content despite fierce criticism from tech giants, the media and rights groups.

About the author

Richa

Richa Gupta is a Banking Aspirant. Her dream is to become a PO in Government Bank. Aptitude and Reasoning are her strong zones. Richa is a hard working person who loves to share the knowledge she acquired to other Aspirants.

Leave a Comment