Current Affairs Quiz – March 21 2018

Current Affairs Quiz – March 21 2018

1. Which cities have been rated India’s most liveable cities?
a) Chennai and Hydeabad
b) Hyderabad and Pune
c) Pune and Mumbai
d) Pune and Bangalore

Click here to view Answer
Answer b) Hyderabad and Pune. Hyderabad and Pune have been rated India’s most liveable cities as they have tied for the 142nd place in Mercer’s global Quality of Living survey.

2. In which country with India signed double tax agreement?
a) Singapore
b) Taiwan
c) Shanghai
d) Hong kong

Click here to view Answer
Answer d) Hong kong. India and Hong Kong on Monday entered into a double taxation avoidance agreement, aiming to facilitate investment flow between both countries and prevent tax evasion.

3. Bihar Governor Satya Pal Malik given additional charge as Governor of __________?
a) Odisha
b) Uttar Pradesh
c) Arunachal Pradesh
d) Nagaland

Click here to view Answer
Answer a) Odisha. After SC Jamir completed his five-year tenure, Bihar Governor Satya Pal Malik was given the additional responsibility of Odisha.

4. Who Launched “Just a line” app?
a) Amazon
b) Microsoft
c) Google
d) Government of India

Click here to view Answer
Answer c) Google. Google has launched an augmented reality (AR) app called Just a Line that lets users draw white lines in the air.

5. Airbnb inks four MoUs for promotion of tourism in ___________?
a) North-West India
b) North India
c) North-East India
d) South-West India

Click here to view Answer
Answer c) North-East India. Online accommodation platform major Airbnb today said it has signed agreements with North Eastern Council (NEC) and NETDC to boost tourism in the hilly region.

6. Indian Navy hosts bilateral naval exercise with ____________ in the name of VARUNA?
a) Germany
b) France
c) Canada
d) Japan

Click here to view Answer
Answer b) France. The Indian Navy and the French Navy have conducted bilateral maritime exercises since May 1993. Since 2001, the exercises have been named VARUNA and there have been fifteen editions of the same till date.

7. Which Union Minister to set up Plastic Park in Deoghar?
a) Ananthkumar
b) Smrithi Irani
c) Suresh Prabhu
d) Arun Jeitley

Click here to view Answer
Answer a) Ananthkumar. Union Minister for Chemicals & Fertilizers and Parliamentary Affairs, Ananthkumar announced that the Government of India has approved the setting up of a Plastic Park in Deoghar District, Jharkhand.

8. India Post releases special cover on _________.?
a) Nikola Tesla
b) Isaac Newton Sr
c) Albert Einstein
d) Stephen Hawking

Click here to view Answer
Answer d) Stephen Hawking. India Post has paid tribute to theoretical physicist and cosmologist Stephen Hawking by issuing a special cover on him.

9. French President launches drive to boost French, ‘_____________’?
a) Language of Equity
b) Language of Happiness
c) Language of Social
d) Language of liberty

Click here to view Answer
Answer d) Language of liberty. French president Emmanuel Macron unveiled his plan to boost French, the ‘language of liberty’ around the world.

10. Who is the Myanmar’s first democratically elected President?
a) Htin Kyaw
b) Aung San Suu Kyi
c) Henry Van Thio
d) Thein Sein

Click here to view Answer
Answer a) Htin Kyaw. Htin Kyaw, who became Myanmar’s first democratically elected President in 2016, has resigned from the position with immediate effect to take rest from his current duties and responsibilities.

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment