Current Affairs Quiz – March 20 & 21 2021

Current Affairs Quiz – March 20 & 21 2021

Current Affairs Quiz – March 17 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. India will establish a Joint Commission to enhance ties with which nation?
a) Kuwait
b) Israel
c) Jordan
d) Iran

Click here to View Answer
Answer a) Kuwait.

2. Which cricketer has been appointed as brand ambassador of NeoGrowth?
a) Rohit Sharma
b) Ajinkya Rahane
c) Virat Kholi
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Ajinkya Rahane . The agreement is for a year which can be extended further. Rahane will feature in a campaign slated to be released in the first week of April, which will talk about the ease of procuring loans through NeoGrowth for small businesses.

3. UN French Language Day is Observed Globally on ___________.
a) March 12
b) March 18
c) March 19
d) March 20

Click here to View Answer
Answer d) March 20. The day was established by the UN’s Department of Public Information in 2010, to celebrate multilingualism and cultural diversity as well as to promote equal use of all six official languages throughout the Organization.

4. World Oral Health Day is observed on ___________.
a) March 01
b) March 18
c) March 19
d) March 20

Click here to View Answer
Answer d) March 20. It focuses on highlighting the benefits of good oral health, spreads awareness about oral diseases and promotes maintenance of oral hygiene.

5. The theme for World Oral Health Day 2021 is___________.
a) Be Proud Of Your Mouth.
b) Be Hygine always
c) Always be protective
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer a) Be Proud Of Your Mouth.

6. International Day of Happiness is observed on________.
a) March 01
b) March 20
c) March 19
d) March 23

Click here to View Answer
Answer b) March 20. The 2021 International Day of Happiness campaign theme is ‘Keep Calm. Stay Wise. Be Kind’.

7. World Sparrow Day is observed on________.
a) March 20
b) March 24
c) March 13
d) March 29

Click here to View Answer
Answer a) March 20.

8. The theme for world sparrow day 2021 is___________.
a) I LOVE Sparrows
b) Protect the Sparrow
c) Bird and World
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) I LOVE Sparrows.

9. With which country India signed agreement for Cooperation in Patent Verification?
a) Russia
b) Australia
c) Japan
d) USA

Click here to View Answer
Answer c) Japan. India and Japan have agreed to recognize the offices of each other in order to act in collaboration as “competent International Searching and International Preliminary Examining Authority (ISA/IPEA)” .

10. Yashaswini Singh Deswal won gold in tournament, who is associated with______________.
a) Swimming
b) Shooting
c) Boxing
d) Wrestling

Click here to View Answer
Answer b) Shooting. Yashaswini Singh Deswal stuck to the basics and focused on her technique to deliver India’s only gold medal in women’s air pistol on the second day of the shooting World Cup at the Dr. Karni Singh Range, Tughlakabad.

Leave a Comment