Current Affairs Quiz – March 18 2019

Current Affairs Quiz – March 18 2019

1. Who is the 1st Chinese leader to take oath on Constitution?
a) Jiang Zemin
b) Prez Jinping
c) Xi Mingze
d) Li Keqiang

Click here to view Answer
Answer b) Prez Jinping. Chinese President Xi Jinping became the country’s first leader to take oath on the Constitution after he was unanimously re-elected to serve indefinitely.

2. Chennaiyin FC won the Indian Super League for the second time after defeating _________?
a) Hyderabad
b) Kochi
c) Bengaluru
d) Kolkata

Click here to view Answer
Answer c) Bengaluru. MS Dhoni, Abhishek Bachchan-owned Chennaiyin FC won the Indian Super League for the second time after defeating Bengaluru FC 3-2 in the final match.

3. Which state produces most biomedical waste in India?
a) Uttar Pradesh
b) Madhya Pradesh
c) Orissa
d) Maharastra

Click here to view Answer
Answer d) Maharastra. MS Dhoni, Abhishek Bachchan-owned Chennaiyin FC won the Indian Super League for the second time after defeating Bengaluru FC 3-2 in the final match.

4. The first Mumbai Edition of Women of India Organic Festival 2018, theme is_________?
a) Good for Women; Good for India; Good for You
b) Good for Women; Good for Society
c) Good for Women; Good for Nation
d) Good for Women; Good for Universe; Good for You

Click here to view Answer
Answer a) Good for Women; Good for India; Good for You. The first Mumbai Edition of Women of India Organic Festival 2018, organised by Mahila Arthik Vikas Mahamandal, Maharashtra and with the support of Women & Child Development Ministry, Government of India is inaugurated in Mumbai today. This year’s theme of festival is “Good for Women; Good for India; Good for You”.

5. Odisha Government to collaborate with RIMES for ___________?
a) Safety Management
b) Security Management
c) Disaster Management
d) Infrastructure Management

Click here to view Answer
Answer c) Disaster Management. Odisha Government to collaborate with RIMES for disaster management.

6. With which Bank that India inks $120 Million Loan agreement to improve Rail Infrastructure?
a) The Centre and the Asian Development Bank
b) World Bank
c) International Monetary Bank
d) European Bank for Reconstruction and Development

Click here to view Answer
Answer a) The Centre and the Asian Development Bank. The Centre and the Asian Development Bank (ADB) signed a loan agreement to the tune of USD 120 million for the completion of works for double-tracking and electrification of railway tracks along high-density corridors to improve operational efficiency of Indian railways.

7. Prime Minister Narendra Modi inaugurated 105th session of Indian Science Congress (ISC) at ________?
a) Mizoram
b) Manipur
c) Assam
d) Arunachal Pradesh

Click here to view Answer
Answer b) Manipur. Prime Minister Narendra Modi inaugurated the 105th Indian Science Congress which will take place till 20 March 2018 at Imphal in Manipur.

8. Which city host the largest international theatre festival for the first time in India?
a) Bangalore
b) Mumbai
c) Jaipur
d) Hyderabad

Click here to view Answer
Answer c) Jaipur. Jaipur has geared up to grab the limelight as one of the co-hosts of the 8th Theatre Olympics, the largest international theatre festival to be held for the first time in India.

9. Which Government ban use of plastic?
a) Assam
b) Orissa
c) Nagaland
d) Maharastra

Click here to view Answer
Answer d) Maharastra. The Maharashtra government has taken the decision to ban the use of plastic in two phases, a notification for which will be issued soon.

10. Which country pulled out of WTO meet in India amid diplomatic tension?
a) Pakistan
b) US
c) China
d) Japan

Click here to view Answer
Answer a) Pakistan. Pakistan will not attend a World Trade Organisation (WTO) meeting to be held in Delhi amid the ongoing diplomatic tension between the two nations.

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment