Current Affairs Quiz – March 13 2018

CURRENT AFFAIRS DAILY QUIZ – MARCH 13 2018

1. Which analytics-based sporting platform has appointed Anand as brand ambassador?
a) Altiscale Data Sport
b) Run Adam Sports
c) RecoSense sport platform
d) Sports Mechons

Click here to view Answer
Answer b) Run Adam Sports. Run Adam, an analytics-based sporting platform, has roped in five-time world chess champion Viswanathan Anand as part of its sports experts board and also as brand ambassador.

2. Who is relected as Nepal president?
a) Madan Bhandari
b) Khadga Prasad Oli
c) Bidya Devi Bhandari
d) Onsari Gharti Magar

Click here to view Answer
Answer c) Bidya Devi Bhandari. Nepal’s first woman president Bidya Devi Bhandari has been re-elected for a second term in office with an overwhelming majority.

3. RBI stops issuance of LoUs for trade credits after __________?
a) PNB Fraud
b) Tax Fraud
c) Crypto Fraud
d) Money Laundering

Click here to view Answer
Answer a) PNB Fraud. RBI stops issuance of LoUs for trade credits after PNB fraud. The RBI has discontinued the issuance of Letters of Undertaking (LoUs) and Letters of Comfort (LoCs) for import trade credits.

4. Who has appointed CIA’s first female Director?
a) Mike Pompeo
b) Avril Haines
c) Gilbert justin
d) Gina Haspel

Click here to view Answer
Answer d) Gina Haspel. US President Donald Trump has appointed Gina Haspel as the intelligence agency CIA’s first female Director after appointing outgoing Director Mike Pompeo as the Secretary of State.

5. Who extends Aadhaar linking deadline for mobile, bank account?
a) High Court
b) Upper house
c) Lower house
d) Supreme Court

Click here to view Answer
Answer d) Supreme Court. In a major relief to those who still haven’t linked their Aadhaar cards with bank accounts and mobile numbers, the Supreme Court on Tuesday extended the deadline from March 31 indefinitely till the final judgement in the controversial case.

6. India’s tallest National Flag unfurled in _________?
a) Karnataka
b) Andhra Pradesh
c) Tamil Nadu
d) Maharastra

Click here to view Answer
Answer a) Karnataka. India’s tallest National Flag was unfurled in Karnataka’s Belgaum in the presence of several schoolchildren and political leaders.

7. ________ was India’s largest arm supplier.
a) China
b) Russia
c) Japan
d) Iran

Click here to view Answer
Answer b) Russia. Russia was India’s largest supplier, accounting for 62% of the imports.

8. President Kovind inaugurates World Hindi Secretariat building in __________?
a) Maldives
b) Seychelles
c) Mauritius
d) Madagascar

Click here to view Answer
Answer c) Mauritius. President Ram Nath Kovind has inaugurated the World Hindi Secretariat building in Mauritius on the third day of his visit to the country.

9. President Ram Nath Kovind will become the first Indian President to visit _________?
a) Comoros
b) France
c) Malawi
d) Madagascar

Click here to view Answer
Answer d) Madagascar. He will leave for Madagascar for the final leg of his two-nation state visit. He will become the first Indian President to visit Madagascar.

10. Assam govt proposes insurance scheme for _____________?
a) Journalists
b) Writer
c) Author
d) Politician

Click here to view Answer
Answer a) Journalists.Assam Government has proposed an insurance scheme for journalists and their families in the budget for 2018-19.

Leave a Comment