Current Affairs Quiz – March 13 & 14 2021

Current Affairs Quiz – March 13 & 14 2021

Current Affairs Quiz – March 13 & 14 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. Which organization has launched ‘Wheels of Love’ to support parenthood?
a) Tata Motors
b) Reliance
c) ZOHO
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Tata Motors. Tata Motors has launched ‘Wheels of Love’, a holistic programme that supports new parents in the workforce.

2. Which nation has chaired the First Meeting Of BRICS CGETI?
a) Brazil
b) India
c) Russia
d) Indonesia

Click here to View Answer
Answer b) India. The 2021 theme of the BRICS is “BRICS@15: Intra BRICS Cooperation for Continuity, Consolidation, and Consensus”.

3. Who has been appointed as MD & CEO of ARCIL?
a) Vijay Jasuja
b) Padmaja Chunduru
c) Pallav Mohapatra
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Pallav Mohapatra. Asset Reconstruction Company (India) Ltd (Arcil) has announced the appointment of Pallav Mohapatra as its Chief Executive Officer and Managing Director.

4. World’s Most Powerful Supercomputer Fugaku is ready for use, developed by which nation?
a) China
b) Australia
c) Japan
d) Russia

Click here to View Answer
Answer c) Japan. The Japanese scientific research institute called RIKEN and Fujitsu started developing the “Fugaku” six years ago.

5. Who has Launched Online Certificate Course on 5G Technology?
a) ISRO
b) DRDO
c) BARC
d) DoT

Click here to View Answer
Answer d) DoT. The Department of Telecommunications (DoT) has launched a new online certificate course on 5G technology to be conducted by the National Telecommunications Institute for Policy Research, Innovation and Training (NTIPRIT), which is the training institute of DoT.

6. Kalanamak Rice Festival to be held in ________________.
a) Assam
b) UP
c) MP
d) Odisha

Click here to View Answer
Answer b) UP. This festival is being organised after grand success of “Strawberry Festival in Jhansi” and “Jaggery Festival in Lucknow”.

7. The Mera Ration mobile app launched by government under ‘One Nation-One Ration Card’ system, has been developed by____________.
a) National Payments Corporation of India
b) National Informatics Centre (NIC)
c) TCS
d) India Post

Click here to View Answer
Answer b) National Informatics Centre (NIC).

8. The Cabinet has recently approved to increase the FDI limit in insurance sector to what percent?
a) 85%
b) 49%
c) 100%
d) 74%

Click here to View Answer
Answer b) 49%. Currently, the permissible FDI limit in life and general insurance stands at 49 per cent with ownership and management control with Indian.

Leave a Comment