Current Affairs Quiz – June 23 2019

Current Affairs Quiz – June 23 2019

1. Which player has won Halle Open for the 10th time?
a) David Goffin
b) William Federick
c) Roger Federer
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Roger Federer. World number three Roger Federer defeated David Goffin 7-6(7-2), 6-1 in the final on Sunday to win the Halle Open for the 10th time.

2. According to the Ericsson Mobility Report, Which country has the highest data usage per smartphone in the World?
a) China
b) India
c) USA
d) Russia

Click here to View Answer
Answer b) India. India has the highest data usage per smartphone in the World. According to the Ericsson Mobility Report, monthly data usage per smartphone in India rose to 9.8 gigabytes (GB) at the end of 2018, the highest in the world.

3. Mauritania is associated with_____________.
a) USA
b) Africa
c) Asia
d) Australia

Click here to View Answer
Answer b) Africa. Mauritania, a country in Northwest Africa went to polls for the first time since the African nation gained independence from France nearly 60 years ago.

4. India now has a state-of-the-art Central Command Centre for Air Traffic Flow Management (C-ATFM) in _________.
a) Chennai
b) Bangalore
c) Kochin
d) New Delhi

Click here to View Answer
Answer d) New Delhi. India now has a state-of-the-art Central Command Centre for Air Traffic Flow Management (C-ATFM) in New Delhi.

5. International Widows Day observed on______________.
a) May 03
b) May 15
c) June 02
d) June 23

Click here to View Answer
Answer d) June 23. International Widows Day is a United Nations ratified day of action to address the “poverty and injustice faced by millions of widows and their dependents in many countries”. The day takes place annually on 23 June.

6. UN Public Service Day observed on___________.
a) May 06
b) May 18
c) June 23
d) June 30

Click here to View Answer
Answer c) June 23. The United Nations Public Service Day is celebrated on June 23 of every year. The prestigious UN Public Service Awards are given away on this day.

7. Which country will host G-20 Summit?
a) Italy
b) Argentina
c) Japan
d) Brazil

Click here to View Answer
Answer c) Japan. PM Modi to attend G-20 summit in Japan from June 27-29. Prime Minister Narendra Modi will attend the G-20 summit in Osaka, Japan from June 27-29, the Ministry of External Affairs. He would be participating in the summit.

8. India women’s rugby team record their 1st ever international 15s win by defeating_______.
a) Singapore
b) Malaysia
c) Bangladesh
d) Bhutan

Click here to View Answer
Answer a) Singapore. The Indian women’s rugby team claimed their first-ever international 15s victory on Saturday by defeating Singapore 21-19 in the Asia Rugby Women’s Championship Division 1.

9. According to DoE figures, Fiscal deficit at __________ of GDP in April.
a) 0.75%
b) 0.99%
c) 1.67%
d) 2.34%

Click here to View Answer
Answer a) 0.75%. Fiscal deficit for the month of April was at ₹1,57,048 crore which is 22% of the budgeted estimate for the year 2019-20, slightly lower than what it was in the same period a year ago.

 

Leave a Comment