Current Affairs Quiz – June 22 2019

Current Affairs Quiz – June 22 2019

1. Who has been appointed as director of London’s Nehru Centre?
a) Amish Tripathi
b) Rudranath
c) Amit Yadav
d) venkat Srivatsan

Click here to view Answer
Answer a) Amish Tripathi . Renowned Author Amish Tripathi has been named as the new director of London’s Nehru Centre, under Indian Council for Cultural Relations (ICCR).

2. Operation Bandar is associated with_________.
a) Navy
b) Air Force
c) Army
d) CPRF

Click here to view Answer
Answer b) Air Force. The pre-dawn air strike conducted by Indian Air Force (IAF) on a terrorist training camp in Balakot, Pakistan, on 26 February 2019 was code-named Operation Bandar (Monkey).

3. Lakshmi Vilas Bank headquartes is situated in_________.
a) Bangalore
b) Hyderabad
c) New Delhi
d) Chennai

Click here to view Answer
Answer d) Chennai. CCI approves Indiabulls Housing Finance and Lakshmi Vilas Bank merger. Competition Commission of India (CCI) approved the merger of the Indiabulls Housing Finance and Lakshmi Vilas Bank. Lakshmi Vilas Bank is going to merge with Indiabulls Housing Finance .

4. Govt plans to raise income tax limit to_____________.
a) Rs 2.50 lakh
b) Rs 3 lakh
c) Rs 5 lakh
d) Rs 6 lakh

Click here to view Answer
Answer b) Rs 3 lakh. Govt plans to raise income tax limit to Rs 3 lakh. Union Finance Minister Nirmala Sitharaman may increase the personal income tax exemption limit to Rs 3 lakh of the annual income from the existing Rs 2.5 lakh for salaried class in the upcoming Budget 2019-20.

5. 2022 Commonwealth Games is going to be held at__________.
a) UK
b) USA
c) India
d) China

Click here to view Answer
Answer a) UK. Womens cricket nominated for inclusion at 2022 Commonwealth Games. Commonwealth Games Federation (CGF) nominated the inclusion of women’s cricket in the 2022 Commonwealth Games, which is scheduled to be held in Birmingham, United Kingdom.

6. Pranati Nayak won bronze at Asian Artistic championship, is associated with___________.
a) Shot Put
b) Swimming
c) Gymnastic
d) Shooting

Click here to view Answer
Answer c) Gymnastic. Nayak clinched a bronze medal in vault event at the Asia rtistic Gymnastics Championships in Mongolia. The 23-year-old from West Bengal came up with a score of 13.384 to claim the bronze medal.

7. Which country has become 1st Arab country to get FATF membership?
a) Kuwait
b) Doha
c) Saudi Arabia
d) Abudhabi

Click here to view Answer
Answer c) Saudi Arabia. Saudi Arabia has become the first Arab country to be granted full membership of the Financial Action Task Force (FATF) following the group’s annual general meeting in the US.

8. Who won Asian Snooker Championship to complete career grand slam in cue sports?
a) Aditya Mehta
b) Geet Sethi
c) Alexander Kadakin
d) Pankaj Adwani

Click here to view Answer
Answer d) Pankaj Adwani. India’s Pankaj Advani won the 35th men’s Asian Snooker Championship to complete a career grand slam in cue sports.

About the author

Divya Alagarsamy

Divya is a content managing professional at Day Today GK. She is a traveler, reader, and an avid sports person. She is usually a quiet person. Previously, she graudated with Engineering degree in Computer Science.

Leave a Comment