Current Affairs Quiz – June 11 2019

Current Affairs Quiz – June 11 2019

1. Girish Karnad is passed away at 81, is associated with________.
a) Sports
b) Politics
c) Agriculture
d) Cinema

Click here to view Answer
Answer d) Cinema. Veteran playwright, actor and director Girish Karnad passed away. Veteran director, playwright and actor Girish Karnad passed away at the age of 81 on 10th June 2019. Karnad died due to a prolonged illness.

2. Which bank introduced Repo Rate-Linked Home Loan?
a) PNB
b) SBI
c) Canara
d) HDFC

Click here to view Answer
Answer b) SBI. State Bank of India introduces Repo Rate-Linked Home Loan. State Bank of India introduced repo rate-linked home loans. SBI, the country’s largest bank by assets home loans linked to the repo rate from July 1, 2019. Key interest rate reduced to 5.75.

3. Chaukhandi Stupa is located at__________.
a) Uttar Pradesh
b) Maharastra
c) Madhya Pradesh
d) Kolkata

Click here to view Answer
Answer a) Uttar Pradesh. ASI declares Chaukhandi Stupa as of national important monument. Chaukhandi Stupa, an ancient Buddhist site located in Sarnath, Uttar Pradesh, has been declared as a Monument and protected area of national importance by Archaeological Survey of India (ASI).

4. Who Won Canadian Grand Prix 2019?
a) Robert Kubica
b) Daniel Ricciardo
c) Lewis Hamilton
d) Laiyo Themim

Click here to view Answer
Answer c) Lewis Hamilton. Lewis Hamilton Won Canadian Grand Prix 2019. Lewis Hamilton won Canadian Grand Prix , the world of Formula One championship title 2019. Lewis Hamilton, Robert Kubica and Daniel Ricciardo players who played various matches in championship and considered as star players.

5. Which country has topped the IMD World Competitiveness Ranking 2019?
a) Malaysia
b) Russia
c) Singapore
d) Japan

Click here to view Answer
Answer c) Singapore. Singapore topped the IMD World Competitiveness Ranking 2019. Swiss-based International Institute for Management Development (IMD) World Competitiveness Ranking 2019 said Singapore has dethroned the US to become the most competitive economy in the world.

6. India’s First Dinosaur Museum Park inaugurated in _____________.
a) Jamshedpur
b) Gujarat
c) Ranchi
d) Jaipur

Click here to view Answer
Answer b) Gujarat. India’s First Dinosaur Museum Park inaugurated in Gujarat . Gujarat Chief Minister Vijay Rupani inaugurated India’s first Dinosaur-Museum-cum-Park in the Mahisagar district.

7. Who has been elected as Kazakhstan president?
a) Nursultan Nazarbayev
b) Bakytzhan Sagintayev
c) Dariga Nazarbayeva
d) Kassym-Jomart Tokayev

Click here to view Answer
Answer d) Kassym-Jomart Tokayev. Interim President of Kazakhstan, Kassym-Jomart Tokayev, won the country’s snap Presidential elections with nearly 71%..

8. Who has been appointed as Director General of BPR&D?
a) V.S. Kaumudi
b) Pulugandi M
c) Karikalan P
d) Arvind Sekar

Click here to view Answer
Answer a) V.S. Kaumudi . The Centre government has appointed senior Indian Police Service (IPS) officer V.S. Kaumudi as Director General of Bureau of Police Research and Development (BPR&D) by lowering the post to the rank of Additional Director General.

9. Mela Kheer Bhawani celebrated in which state?
a) Himachal Pradesh
b) Jammu & Kashmir
c) Uttar Pradesh
d) Meghalaya

Click here to view Answer
Answer a) Jammu & Kashmir. With commencement of annual festival of Kheer Bhawani Mela on Zeasht Ashtami, hundreds of Kashmiri Pandit devotees prayed at famous Ragnya Devi temple in Jammu and Kashmir’s (J&K) Ganderbal district.

About the author

Divya Alagarsamy

Divya is a content managing professional at Day Today GK. She is a traveler, reader, and an avid sports person. She is usually a quiet person. Previously, she graudated with Engineering degree in Computer Science.

Leave a Comment