Current Affairs Quiz – June 10 2019

Current Affairs Quiz – June 10 2019

1. India partners with Portugal to set up a national maritime heritage museum at ____________.
a) Pune
b) Lothal
c) Pragyaraj
d) Amethi

Click here to view Answer
Answer b) Lothal. India partners with Portugal to set up a national maritime heritage museum at Lothal. India has partnered with Portugal to set up a national maritime heritage museum at Lothal in Gujarat.

2. Union Minister Piyush Goyal leads Indian delegation to G20 Ministerial meeting in __________.
a) China
b) Delhi
c) Japan
d) Russia

Click here to view Answer
Answer c) Japan. Union Minister Piyush Goyal leads Indian delegation to G20 Ministerial meeting in Japan. Commerce and Industry Minister Piyush Goyal participated as Indian delegation for the two-day G20 Ministerial meeting on Trade and Digital Economy at Tsukuba city in Japan.

3. Who won FIH Hockey Series?
a) Jamaica
b) India
c) Russia
d) Japan

Click here to view Answer
Answer d) Japan. Japan defeat Mexico and won FIH Hockey Series. International Hockey Federation (IHF) conducted Men’s Hockey Series. The Final match is played at Kalinga Stadium in Bhubaneswar.Japan defeated Mexico by a goal 3 – 1.

4. Who has elected as a member of American Philosophical Society?
a) Romila Thapar
b) Anu Keerthy
c) Ankita Das
d) Aswini

Click here to view Answer
Answer a) Romila Thapar. Famous Writer Romila Thapar elected as an international member of American Philosophical Society (APS) at its Annual Spring Meeting. She is Emerita professor whose principal area of study is ancient India.

5. Who has been appointed as interim chief of J&K Bank?
a) Ankul Jain
b) Viyash Khan
c) RK Chibber
d) Riyaz khan

Click here to view Answer
Answer c) RK Chibber. Jammu and Kashmir government removed Jammu and Kashmir (J&K) Bank Chairman Parvez Ahmad.They appointed R K Chibber as interim chairman of the lender. Ahmad was appointed in 2016 as the chairman of the bank.

6. Pradhan Mantri Kisan Samman Siddhi Scheme is associated with__________.
a) Education
b) Agriculture
c) Science
d) None of these

Click here to view Answer
Answer b) Agriculture. Union Cabinet has approved the Pradhan Mantri Kisan Samman Siddhi Scheme. Union Cabinet has approved the Pradhan Mantri Kisan Samman Siddhi Scheme.

7. Who won 12th French Open title?
a) Rafael Nadal
b) Rassul Andrews
c) Dominic Thiem
d) Novok Djokovic

Click here to view Answer
Answer a) Rafael Nadal. Rafael Nadal maintained his stranglehold on the French Open by beating Austrian fourth seed Dominic Thiem in four sets to lift a 12th men’s singles title.

8. Antarashtriya Yoga Diwas Media Samman (AYDMS) is associated with___________.
a) School Education
b) College Education
c) Yoga
d) Medicines

Click here to view Answer
Answer c) Yoga. The Ministry of Information and Broadcasting (I&B) has instituted its first Antarashtriya Yoga Diwas Media Samman (AYDMS). It was announced by the Minister Prakash Javadekar.

About the author

Divya Alagarsamy

Divya is a content managing professional at Day Today GK. She is a traveler, reader, and an avid sports person. She is usually a quiet person. Previously, she graudated with Engineering degree in Computer Science.

Leave a Comment