Current Affairs Quiz – July 25 2019

Current Affairs Quiz – July 25 2019

1. Which cricketer has maintained number one spot in ICC Test Rankings?
a) Babar Azam
b) Mohammed Amla
c) Virat Kholi
d) Ben Stokes

Click here to View Answer
Answer c) Virat Kholi. International Cricket Council released the latest rankings of teams and players in the different categories.

2. PayPal is an ____________-based company.
a) African
b) American
c) Australian
d) Indian

Click here to View Answer
Answer b) American. American digital payments firm PayPal announced expansion of its India footprint with the launch of third global technology centre.

3. Which company has become highest-ranked Indian company on Fortune Global 500 list?
a) Reliance Industries
b) Tata
c) Accenyure
d) Adaani

Click here to View Answer
Answer a) Reliance Industries. Mukesh Ambani-led Reliance Industries Ltd. (RIL) becomes highest-ranked Indian company on Fortune Global 500 list. It has jumped 42 places and was ranked 106 this year.

4. India has secured _____ rank in global innovation index 2019.
a) 48
b) 52
c) 69
d) 74

Click here to View Answer
Answer b) 52. India improved its ranking in the global innovation index by five places to 52nd in 2019 from 57th position last year, according to a report released.

5. Kargil Vijay Diwas, is celebrated in India on ____________.
a) June 22
b) June 29
c) July 15
d) July 26

Click here to View Answer
Answer d) July 26. On this date in 1999, India successfully took command of the high outposts which had been lost to Pakistan. The Kargil war was fought for more than 60 days, ended on 26 July and resulted in loss of life on both the sides.

6. Who has been Appointed as UK’s First Indian-Origin Home Secretary?
a) Sonali Jain
b) Pooja Patia
c) Priti Patel
d) Fathima Babu

Click here to View Answer
Answer c) Priti Patel. Priti Patel, an ardent Brexiteer who was among the most vocal critics of Theresa May’s Brexit strategy, took charge as Britain’s first Indian-origin Home Secretary in the newly-unveiled Boris Johnson Cabinet.

7. Which state has topped in solar rooftop installations?
a) Tamil Nadu
b) Kerala
c) Gujarat
d) Odisha

Click here to View Answer
Answer c) Gujarat. In the area of solar rooftop installations, Gujarat has stood first in the country with total 261.97 megawatts (MW) of installed rooftop solar capacity as on July 23, 2019. As per the Central government data, total rooftop solar installations in India is 1700.54 MW.

8. Who has been appointed as Head Of Business of Bandhan Bank?
a) Kriti Pandian
b) Deepak Chandok
c) Archana Yadav
d) Sanjeev Naryani

Click here to View Answer
Answer d) Sanjeev Naryani. Bandhan Bank Ltd., which reported a net profit of Rs 701 crore in the June quarter of 2019-20, has appointed State Bank of India’s Sanjeev Naryani as its head of business.

Leave a Comment