Current Affairs Quiz – January 24 2023

Current Affairs Quiz – January 24 2023

Current Affairs Quiz – January 24 2023. Read and Download daily, monthly Current Affairs Quiz 2023 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2023 PDF and Current affairs quiz PDF .

CURRENT AFFAIRS QUIZ(1)


Current Affairs Quiz– January 24 2023

1. India Open Badminton Championship 2023 won by Kunlavut Vitidsarn, which country he is associated with?
a) India
b) Cambodia
c) thailand
d) Nepal

Click here to View Answer
Answer c) Thailand.
Shuttler Kunlavut Vitidsarn from Thailand won the India Open Badminton Championship 2023 by defeating Denmark’s Viktor Axelsen in the men’s singles by 22-20, 10-21 and 21-12.

2. Aska Police Station awarded as the Best Police Station in India, aska belongs to which state?
a) Andhra Pradesh
b) Arunachal Pradesh
c) Assam
d) Odisha

Click here to View Answer
Answer d) Odisha.
Aska Police station was awarded in the annual ranking of Police station for 2022.

3. National Girl Child Day is observed on_____________.
a) Janaury 21
b) January 22
c) January 23
d) January 24

Click here to View Answer
Answer d) January 24.
The Ministry of Education will host a celebration with the theme “Self Defence Training for Girls.”

4. International Day of Education is observed on_____________.
a) Janaury 21
b) January 22
c) January 23
d) January 24

Click here to View Answer
Answer d) January 24.
The fifth International Day of Education will be celebrated on 24 January 2023 under the theme “to invest in people, prioritize education”.

5. What is the theme for National Girl Child Day 2023?
a) Self Defence Training for Girls
b) Education to Girl childs
c) Treat them equal
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Self Defence Training for Girls.

6. Among the following, who won “The most distinguished scientist of the year 2022”?
a) R Vishnu Prassad
b) Moshik Kaur
c) Akilesh Yadav
d) Manoj Okkineni

Click here to View Answer
Answer a) R Vishnu Prassad.
Prassad, a scientist with 69 patents has been honored with the Indian Achievers Award as the most distinguished scientist of the year.

7. President Sisi will be the Chief Guest at India’s 74th Republic Day, He is the president of which country?
a) Syria
b) Egypt
c) Croatia
d) Russia

Click here to View Answer
Answer b) Egypt.
Egypt’s President, Abdel Fattah El-Sisi, will arrive in New Delhi on January 24, 2023, on a three-day visit.

8. Indian Air Force to Conduct Exercise ‘PRALAY’ in which part of India?
a) Southern
b) Eastern
c) Northeastern
d) Southwestern

Click here to View Answer
Answer c) Northeastern.
The Indian Air Force (IAF) is set to conduct Exercise PRALAY in the northeastern sector of India amid the unresolved contention with China about differing perceptions regarding the Line of Actual Control (LAC) between the two nations.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Check out our latest videos on youtube