Current Affairs Quiz – January 19 & 20 2022

Current Affairs Quiz – January 19 and 20 2022. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2022 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2021 PDF and Current affairs quiz PDF .

Current Affairs Quiz


Current Affairs Quiz – January 19 & 20 2022

1. Who has been elected as the president of the European Union’s parliament?
a) Roberta Metsola
b) David Sassoli
c) Manfred Weber
d) Esther de Lange

Click here to View Answer
Answer a) Roberta Metsola.

2. Saoli Mitra, who passed away recently, was a/an ________.
a) Writer
b) Scientist
c) Politician
d) Theatre Artist

Click here to View Answer
Answer d) Theatre Artist.

3. M K Prasad, who passed away recently, was a/an ________.
a) Environmentalist
b) Musician
c) Actor
d) Writer

Click here to View Answer
Answer a) Environmentalist. Noted environmentalist & ‘Save Silent Valley’ campaigner Prof M K Prasad passed away recently.

4. Who is the Author of “Bose: The Untold Story of An Inconvenient Nationalist”?
a) Chandrachur Ghose
b) Vinayak Mahadev
c) Anuj Dhar
d) Ramji

Click here to View Answer
Answer a) Chandrachur Ghose.

5. National Disaster Response Force (NDRF) celebrates Raising Day on ___________.
a) January 17
b) January 18
c) January 19
d) January 20

Click here to View Answer
Answer c) January 19.

6. Who is the host of first India-Central Asia Summit on January 27?
a) Shavkat Mirziyoyev
b) Gurbanguly Berdimuhamedow
c) Narendra Modi
d) Emomali Rahmon

Click here to View Answer
Answer c) Narendra Modi

7. Narayan Debnath, who passed away recently, was a/an ________.
a) Environmentalist
b) Scientist
c) Actor
d) Writer

Click here to View Answer
Answer d) Writer. Legendary Bengali comics artist, writer and illustrator, Narayan Debnath, has passed away after a prolonged illness. He was 97.

8. Which country has completed a successful flight test of the Arrow-3 Missile?
a) Russia
b) Israel
c) Japan
d) USA

Click here to View Answer
Answer b) Israel. It is considered one of the most powerful weapons of its kind in the world and has been in development since 2008.

9. Which Country is building a new capital in Nusantara?
a) Nepal
b) Indonesia
c) Cambodia
d) Laos

Click here to View Answer
Answer b) Indonesia. Indonesia to build new capital in Nusantara, away from sinking Jakarta

10. ______ becomes title sponsor of Toronto Waterfront Marathon.
a) ITC
b) TCS
c) CTS
d) HCL

Click here to View Answer
Answer b) TCS.

11. Major Hari Pal Singh Ahluwalia, who passed away recently, was a/an ________.
a) Musician
b) Sports Person
c) Mountaineer
d) Politician

Click here to View Answer
Answer c) Mountaineer.

Leave a Comment