Current Affairs Quiz – February 07 & 08 2021

Current Affairs Quiz – February 07 & 08 2021

Current Affairs Quiz – February 07 & 08  2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. India’s first geothermal power project will be set up in which union territory?
a) Jammu & Kashmir
b) Ladakh
c) Chandigarh
d) Puducherry

Click here to View Answer
Answer b) Ladakh.

2. Military Exercise Yudh Abhyas 2.0 began on February 8, 2021 between India and which nation?
a) Japan
b) Singapore
c) US
d) Australia

Click here to View Answer
Answer c) USA.

3. Which country will be launched around 40 satellites from 18 countries in March 2021?
a) China
b) Japan
c) Russia
d) India

Click here to View Answer
Answer c) Russia. Russia is set to put into orbit around 40 satellites from over a dozen different countries all over the world using the Soyuz-2 carrier rocket in March 2021. The information was shared by the space industry of the country.

4. As per the recent data by the Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT), how many states that has undertaken the reforms to promote Ease of Doing Business?
a) 10
b) 12
c) 14
d) 16

Click here to View Answer
Answer b) 12. The states are Andhra Pradesh, Karnataka, Kerala, Madhya Pradesh, Odisha, Rajasthan, Tamil Nadu Assam, Haryana, Himachal Pradesh Punjab and Telangana.

5. Who has become first batsman to score 200 in 100th Test?
a) Virat Kholi
b) John Mathew
c) Kane Williamsan
d) Joe Root

Click here to View Answer
Answer d) Joe Root. In the process, Root also surpassed former Pakistan captain Inzamam-Ul-Haq as the player with the highest individual score playing the 100th Test match of his career.

6. Nigeria’s Okonjo-Iweala set to became first female Chief of ____________.
a) WHO
b) UNNF
c) UNICEF
d) WTO

Click here to View Answer
Answer d) WTO. Nigerian economist Ngozi Okonjo-Iweala has been chosen as the next Director-General of the World Trade Organization (WTO). She would be the first woman as well as the first African nation to lead the organization.

7. Who has been appointed as MD for Google Cloud?
a) Bikram Singh Bedi
b) Vignanth Singh
c) Thanuj Mishra
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Bikram Singh Bedi . Google Cloud has appointed Bikram Singh Bedi as the new Managing Director for its India Business. He will succeed Karan Bajwa, who has been elevated as Vice president for the Asia Pacific (APAC) region cloud operations at Google Cloud.

8. Which nation has build World’s Largest Offshore Wind Farm?
a) North Korea
b) China
c) South Korea
d) India

Click here to View Answer
Answer c) South Korea. President Moon Jae-in-led, South Korea Government has approved a plan to build the world’s largest wind power plant in the country by 2030.

Leave a Comment