Current Affairs Quiz – December 29 2021

Current Affairs Quiz – December 29 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2021 PDF and Current affairs quiz PDF .

Current Affairs Quiz


Current Affairs Quiz – December 29 2021

1. Nitesh Kumar is associated with _________.
a) Chess
b) Badminton
c) Billiards
d) Tennis

Click here to View Answer
Answer b) Badminton. Nitesh Kumar wins double gold at 4th Para-Badminton National Championship.

2. E.O. Wilson, who passed away recently, was a/an _______.
a) Journalist
b) Sportsperson
c) Biologist
d) Actor

Click here to View Answer
Answer c) Biologist.

3. Which Indian state won 11th Hockey India junior national championship?
a) Madhya Pradesh
b) Uttar Pradesh
c) Andhra Pradesh
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer b) Uttar Pradesh.

4. Which Bank has partnered with the National Payments Corporation to offer real-time cross-border remittances to India using UPI IDs, for its Money Transfer Operatorpartners?
a) State Bank of India
b) Indian Overseas Bank
c) HDFC Bank
d) IndusInd Bank

Click here to View Answer
Answer d) IndusInd Bank. It is the first Indian bank to go live on UPI for cross-border payments/NRI remittances.

5. _________ signed bancassurance partnership with South Indian Bank.
a) ICICI Lombard
b) HDFC Life
c) LIC
d) ICICI Orudential

Click here to View Answer
Answer b) HDFC Life. This enables customers of the South Indian Bank to avail HDFC Life’s life insurance products and services.

6. Which Bank has signed an MoU with India Post Payments Bank (IPPB) to offer banking services to over 4.7 crore customers of IPPB in semi-urban and rural areas?
a) Axis Bank
b) HDFC Bank
c) ICICI Bank
d) Canara Bank

Click here to View Answer
Answer b) HDFC Bank.

7. _________ has signed a partnership agreement with NSDL Payments Bank to launch Financial Technology (Fintech) solutions targeting India’s 63 million Small & Mid-sized Enterprise (SME) sector.
a) Indipaisa
b) Bankbazaar
c) Coinbazaar
d) Zerodha

Click here to View Answer
Answer a) Indipaisa.

8. Who won PETA’s India’s 2021 Person of the Year?
a) Shah Rukh Khan
b) Alia Bhatt
c) Deepika Padukone
d) Katrina Kaif

Click here to View Answer
Answer b) Alia Bhatt. People for the Ethical Treatment of Animals (PETA).

9. Government of India has appointed _________ as new MD & CEO of Punjab National Bank.
a) Atul Kumar Goel
b) Raj Kumar Thackerey
c) Sarjith Singh
d) Barathi Chandran

Click here to View Answer
Answer a) Atul Kumar Goel.

10. Which state has become India’s first state to compete 100 per cent 1st dose Covid-19 vaccination?
a) Gujarat
b) Tamil Nadu
c) Telangana
d) Uttar Pradesh

Click here to View Answer
Answer c) Telangana. Telangana has vaccinated 2.77 crore citizens with the first dose.

Leave a Comment