Current Affairs Quiz – December 23 2020

Current Affairs Quiz – December 23 2020

Current Affairs Quiz– December 23 2020. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2020 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. Which bank has signed a memorandum of understanding (MoU) with Indian Navy and Indian Coast Guard under which the bank would offer customised services along with a host of facilities to account holders?
a) Bank of Baroda
b) HDFC
c) SBI
d) Axis Bank

Click here to View Answer
Answer a) Bank of Baroda. The bank has also renewed its existing MoU with the Indian Army to offer specially customised banking services through ”Baroda Military Salary Package”.

2. India’s 1st Gender Data Hub launched in__________.
a) Maharastra
b) Tamil Nadu
c) Kerala
d) Telangana

Click here to View Answer
Answer c) Kerala. The UN Women and Kerala government have collaborated to establish India’s first Gender Data Hub.

3. PM Modi has confered with ‘Legion Of Merit’ by which nation?
a) Indonesia
b) Singapore
c) Malaysia
d) USA

Click here to View Answer
Answer d) USA. The prestigious Legion of Merit was given to Prime Minister Narendra Modi for his leadership in elevating strategic partnership of the two countries.

4. ‘Infinite India’ portal has launched by__________.
a) Equitas
b) YES bank
c) SBI
d) ICICI

Click here to View Answer
Answer d) ICICI. ICICI Bank has launched an online platform ‘Infinite India’ to support foreign companies to establish or expand business in India.

5. ADB announces Rs 2100 crore loan to ____________.
a) Meghalaya
b) Tripura
c) Sikkim
d) Assam

Click here to View Answer
Answer b) Tripura. The Asian Development Bank (ADB) has announced to provide Rs 2,100 crore loan to the Tripura government for the development of urban areas and tourism in the northeastern state.

6. National Farmer’s Day is observed on ____________.
a) December 02
b) December 17
c) December 23
d) December 13

Click here to View Answer
Answer c) December 23. The day is observed to mark the birth anniversary of former Prime Minister Chaudhary Charan Singh.

7. India and World Bank signed USD ____________ project to build Green national Highway Corridors.
a) 500 million
b) 700 million
c) 1000 million
d) 1500 million

Click here to View Answer
Answer a) 500 million. The Indian government on December 22, 2020, signed a loan pact of $500 million with the World Bank for the development of safe and green national highway corridors in Andhra Pradesh, Uttar Pradesh, Rajasthan, and Himachal Pradesh.

8. Who is the chairman of Rajya Sabha?
a) Venkaiah Naidu
b) Narendra Modi
c) Ram Nath Govind
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Venkaiah Naidu. The Parliamentary Standing Committee under the leadership a senior congress leader, Anand Sharma recently submitted its report, “Management of COVID-19 pandemic and related issues”.

9. Who has been appointed as the new President of ASSOCHAM?
a) Abhijit Vinayak Banerjee
b) Amartya Kumar Sen
c) SP Kothari
d) Vineet Aggarwal

Click here to View Answer
Answer d) Vineet Aggarwal.

Leave a Comment