Current Affairs Quiz – December 22 & 23 2021

Current Affairs Quiz – December 22 & 23 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2021 PDF and Current affairs quiz PDF .

Current Affairs Quiz


1. India has ranked _______ in dope violators.
a) First
b) Second
c) Third
d) Fourth

Click here to View Answer
Answer c) Third. According to World Anti-Doping Agency (WADA), India is among the world’s top three dope violators country in the world.

2. Pralay is the _________ kind of missile.
a) Air to Air
b) Surface to Air
c) Surface to Surface
d) Air to Surface

Click here to View Answer
Answer c) Surface to Surface. India successfully conducted the maiden flight test of the indigenously-developed, surface-to-surface missile ‘Pralay’ off the Odisha coast.

3. Which company has acquired Edgile, a transformational cyber security consulting provider, for $230 million?
a) TCS
b) Infosys
c) HCL
d) Wipro

Click here to View Answer
Answer d) Wipro.

4. Loh Kean Yew is associated with ________.
a) Tennis
b) Badminton
c) Chess
d) Boxing

Click here to View Answer
Answer b) Badminton. In BWF World Championships 2021, Loh Kean Yew of Singapore won the Men’s Singles title and Akane Yamaguchi of Japan won the Women’s Singles title of BWF World Championship 2021.

5. Who won UN Women’s Award for Leadership Commitment at the 2021 Regional Asia-Pacific Women’s Empowerment Principles Awards Ceremony?
a) Pooja Kumari
b) Anushka Gupta
c) Divya Hegde
d) Kavya Narayanan

Click here to View Answer
Answer c) Divya Hegde. She has been recognized for her sustained efforts in advancing gender equality through climate action efforts with her organization, Baeru Environmental Services.

6. Mastercard and ________ announced a tokenization method that enables users to safely transact using their Mastercard credit cards and debit cards.
a) PayTm
b) PhonePe
c) Google Pay
d) Yono

Click here to View Answer
Answer c) Google Pay.

7. Which Bank has announced it has won the #1 position in overall digital transactions amongst large banks for FY20-21?
a) Bank of Baroda
b) Indian Bank
c) Indian Overseas Bank
d) Canara Bank

Click here to View Answer
Answer a) Bank of Baroda.

8. National Farmer’s Day is observed on __________.
a) December 21
b) December 22
c) December 23
d) December 24

Click here to View Answer
Answer c) December 23. Kisan Diwas or National Farmers’ Day is celebrated across the nation on December 23 to commemorate the birth anniversary of the fifth Prime Minister of India, Chaudhary Charan Singh.

9. _________ has been ranked as India’s most-visible corporate in the media.
a) Tata Motors
b) Reliance Industries
c) Infosys
d) Adani Enterprises

Click here to View Answer
Answer b) Reliance Industries. Reliance Industries Ltd, India’s largest corporate by revenues, profits and market value, topped the 2021 Wizikey News Score ranking as India’s most-visible corporate in the media.

10. _________ has been ranked first by the prestigious Confederation of Indian Industry (CII) for the Industrial Innovation Awards.
a) IIT Roorkee
b) IIT Madras
c) IIT Delhi
d) IIT Kanpur

Click here to View Answer
Answer a) IIT Roorkee. IIT Roorkee bagged the first position under the Most Innovative Research Institutions category this year.

Leave a Comment