Current Affairs Quiz – December 18 2021

Current Affairs Quiz – December 18 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2021 PDF and Current affairs quiz PDF .

Current Affairs Quiz


1. Who received the Global Entrepreneur of the Year Award for 2021?
a) Roshnni Nadar
b) Shiv Nadar
c) Aditya Birla
d) Anil Ambani

Click here to View Answer
Answer c) Aditya Birla. Aditya Birla Group’s chairman, Kumar Mangalam Birla has received the Global Entrepreneur of the Year Award- Business Transformation from The Indus Entrepreneurs (TiE) based out of Silicon Valley.

2. Who is the Author of Rewinding the first 25 years of MeitY?
a) SS Oberoi
b) Venkaiah Naidu
c) Archana Gupta
d) Piyush Chawla

Click here to View Answer
Answer a) SS Oberoi. SS Oberoi is the former adviser at the Ministry of Electronics and Information Technology (MeitY).

3. Prime Minister Narendra Modi has ranked ______ on the list of the world’s top 20 most admired men.
a) First
b) Fifth
c) Eighth
d) Tenth

Click here to View Answer
Answer c) Eighth. Survey carried out by data analytics company YouGov.

4. World Arabic Language Day is observed on __________.
a) December 8
b) December 16
c) December 20
d) December 18

Click here to View Answer
Answer d) December 18. The theme of this year’s World Arabic Language Day is “The Arabic Language and Civilizational Communication”.

5. National Minorities Day is observed on _______.
a) December 8
b) December 16
c) December 20
d) December 18

Click here to View Answer
Answer d) December 18.

6. International Migrants Day is observed on ___________.
a) December 8
b) December 16
c) December 20
d) December 18

Click here to View Answer
Answer d) December 18. The theme of International Migrants Day 2021 is Harnessing the potential of human mobility.

7. Tamil Nadu Government Announces _________ as the State Song.
a) Tamil Thaai Vazhthu
b) Thirukural
c) Aathichoodi
d) Naaladiyaar

Click here to View Answer
Answer a) Tamil Thaai Vazhthu.

8. What’s the name of India’s new-gen nuclear capable ballistic missile?
a) Agni S
b) Agni T
c) Agni P
d) Agni Z

Click here to View Answer
Answer c) Agni P. Agni P followed textbook trajectory and met all the objectives of mission with high level of accuracy.

9. India and _______ signed a letter of intent for enhanced cooperation in the postal sector.
a) Sri Lanka
b) Nepal
c) Bhutan
d) Vietnam

Click here to View Answer
Answer d) Vietnam.

 

Leave a Comment