Current Affairs Quiz – December 17 2018

Current Affairs Quiz – December 17 2018

1. Who has been appointed as ASG in Supreme Court?
a) Bindu Vaithy
b) Madhavi Divan
c) Anu Priya
d) Ashtalakshmi Elangovan

Click here to View Answer
Answerb) Madhavi Divan . The Central government has appointed advocate Madhavi Divan as the Additional Solicitor General (ASG) to represent it in the Supreme Court. Divan is the third woman to be appointed as ASG in the top court.

2. Who is the new Chhattisgarh Chief Minister?
a) Bhupesh Baghel
b) Adhi Narayana
c) Upendra Singh
d) None of these

Click here to View Answer
Answera) Bhupesh Baghel. Bhupesh Baghel took oath as Chief Minister of Chhattisgarh at Balbir Singh Juneja Indoor Stadium in Raipur. Congress President Rahul Gandhi and former Prime Minister Manmohan Singh were present during Baghel’s swearing-in ceremony.

3. Who is the new CM of Madhya Pradesh?
a) Amar Nath
b) Vinoth Kannan
c) Ajmal Kumar
d) Kamal Nath

Click here to View Answer
Answerd) Kamal Nath. Kamal Nath has been sworn-in as the Chief Minister of Madhya Pradesh at the Jamboree Maidan in the state’s capital Bhopal.

4. Who has been crowned Miss Universe 2018?
a) Catriona Gray
b) Steffi John
c) Terasa Anders
d) Lily Berg

Click here to View Answer
Answera) Catriona Gray. Philippines’ Catriona Gray has been crowned Miss Universe 2018, becoming the fourth woman from the country to win the title.

5. Who is the new Chief Minister of Rajasthan?
a) Ashok Gehlot
b) Shambhu Singh
c) Sachin Pilot
d) None of these

Click here to View Answer
Answera) Ashok Gehlot. Ashok Gehlot was sworn-in as the Chief Minister of Rajasthan for the third time at the Albert Hall Museum in Jaipur.

6. Who will be inaugurate new campus of IIT Bhubaneswar on December 24?
a) Ram Nath Govind
b) Sushma Swaraj
c) PM Modi
d) None of these

Click here to View Answer
Answerc) PM Modi. Besides dedicating the new IIT Bhubaneswar campus, Modi will lay the foundation stone for IISER, Berhampur.

7. Who has crowned Miss India Worldwide 2018?
a) Anusha Sareen
b) Sharine Vinoth
c) Shree Saini
d) Sakshi Sinha

Click here to View Answer
Answerc) Shree Saini. Indian-American Shree Saini crowned Miss India Worldwide 2018 at the 27th annual global pageant held in the Fords City of New Jersey. It is Organised by the New York-based India Festival Committee (IFC).

8. Who is the PM of Nepal?
a) Bidhya Devi
b) Prasad Oli
c) Tulsi Giri
d) Aparan bhandari

Click here to View Answer
Answerb) Prasad Oli. The Nepal government has banned the validity of Indian currency notes of Rs 2,000, Rs 500 and Rs 200 denominations in the country.

Leave a Comment