Current Affairs Quiz – December 15 2019

Current Affairs Quiz – December 15 2019

 

1. World Design Organization to launch World Design Protopolis in__________.
a) Hyderabad
b) Bengaluru
c) Chennai
d) New Delhi

Click here to View Answer
Answer b) Bengaluru. World Design Organization (WDO) will be launching its new global programme ‘World Design Protopolis’ in Bengaluru, Karnataka.

2. Military Literature Festival organised in ___________.
a) Kolkata
b) Pune
c) Chandigarh
d) Chennai

Click here to View Answer
Answer c) Chandigarh . The military literature extravaganza was inaugurated by Punjab Governor and UT Administrator VP Singh Badnore. The festival would bring together the finest men from battle grounds and literary fields to discuss watershed of information on defence issues.

3. National Energy Conservation Day is observed on____________.
a) December 10
b) December 12
c) December 13
d) December 14

Click here to View Answer
Answer d) December 14. The National Energy Conservation Day is celebrated every year on 14 December. The Bureau of Energy Efficiency (BEE), under Union Ministry of Power spearheads the celebrations of the day every year since 1991. ‘

4. International Tea Day is observed on ___________.
a) December 11
b) December 12
c) December 14
d) December 15

Click here to View Answer
Answer d) December 15 . International Tea Day aims to draw global attention of governments and citizens to the impact of the global tea trade on workers and growers, and has been linked to requests for price supports and fair trade.

5. Which state has been selected for the 1st prize in 100-Day Work Programme for Promoting Livelihoods?
a) West Bengal
b) Punjab
c) Tamil Nadu
d) Kerala

Click here to View Answer
Answer a) West Bengal. The Rural Development Ministry has selected Bankura and Cooch Behar Districts of the state for 1st and 2nd positions among districts in the country in implementation of rural job scheme.

6. BEE – in this “B” represents______________.
a) Bureau
b) Board
c) Bilingual
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Bureau. Bureau of Energy Efficiency (BEE), under the guidance of Ministry of Power, Government of India, organised the 29th National Energy Conservation Awards.

7. Who has crowned Miss World Asia 2019?
a) Suman Rao
b) Preethi Singh
c) Tusang Suang
d) Philadel Danisha

Click here to View Answer
Answer a) Suman Rao. Rajasthan’s Suman Rao, who had represented India at the Miss World 2019 beauty pageant held on Saturday, was crowned Miss World Asia.

8. Who has been appointed as Chief Commercial Officer of Air Asia?
a) RK Singh
b) Ankur Garg
c) Sheethal Gowda
d) Sanjay Kumar

Click here to View Answer
Answer b) Ankur Garg. AirAsia India has appointed Ankur Garg as its Chief Commercial Officer (CCO) to manage operations related to network and revenue management, marketing and sales, and cargo.

9. Who has crowned Miss World 2019 ?
a) Ophély Mézino
b) Suman Rao
c) Toni-Ann Singh
d) Lisa Hanna

Click here to View Answer
Answer c) Toni-Ann Singh. Twenty-three-year-old Toni-Ann Singh is the first Jamaican to win the Miss World title since Lisa Hanna in 1993.

10. Miss World 2019 event is held in_______________.
a) Paris
b) Geneva
c) London
d) California

Click here to View Answer
Answer c) London. Jamaica’s Toni-Ann Singh was crowned Miss World 2019 at the pageant’s finale held in London on Saturday.

Leave a Comment