Current Affairs Quiz – August 13 & 14 2021

Current Affairs Quiz – August 13 & 14 2021

Current Affairs Quiz – August 13 & 14 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. World Organ Donation Day is observed on___________.
a) August 12
b) August 13
c) August 15
d) August 17

Click here to View Answer
Answer b) August 13.

2. International Lefthanders Dayis observed on___________.
a) August 12
b) August 13
c) August 15
d) August 17

Click here to View Answer
Answer b) August 13.

3. Ghaznavi Missile – belongs to_____________.
a) Pakistan
b) India
c) Bangladesh
d) China

Click here to View Answer
Answer a) Pakistan.

4. Kaziranga becomes India’s first National Park with satellite phones worth Rs. 16 lakh, is located at_____________.
a) Odisha
b) Uttar Pradesh
c) Maharastra
d) Assam

Click here to View Answer
Answer d) Assam.

5. Which public sector bank has signed MoU with Paralympic Committee?
a) IOB
b) SBI
c) Indian Bank
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Indian Bank. The bank, through its year-long association with PCI, will provide financial assistance to paralympic athletes. The President of the Paralympic Committee of India is Deepa Malik.

6. HCL Technologies has become __________ IT firm to hit Rs 3 trillion market-cap.
a) 2nd
b) 3rd
c) 6th
d) 4th

Click here to View Answer
Answer d) 4th.

7. PM Modi declared _______________ as ‘Partition Horrors Remembrance Day’.
a) August 12
b) August 14
c) August 16
d) August 18

Click here to View Answer
Answer b) August 14 .
4e

8. What is the theme for Independence Day 2021?
a) Nation First, Always First
b) Atmanirbhar Bharat
c) Healthcare first
d) India always first

Click here to View Answer
Answer a) Nation First, Always First.

Leave a Comment