Current Affairs Quiz – August 08 & 09 2021

Current Affairs Quiz – August 08 & 09 2021

Current Affairs Quiz– August 08 & 09 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. When was Nagasaki Day observed?
a) August 7th
b) August 8th
c) August 9th
d) August 10th

Click here to View Answer
Answer c) August 9th. The day is observed every year to promote peace and create awareness about the threat from nuclear weapons.

2. When is World Tribal Day observed?
a) August 8th
b) August 9th
c) August 10th
d) August 11th

Click here to View Answer
Answer b) August 9th.The day is observed to encourage protection and promotion of the rights of the indigenous peoples across the world.

3. India’s total medal tally stood at how much at Tokyo Olympics 2020?
a) 7
b) 6
c) 8
d) 5

Click here to View Answer
Answer a) 7. India’s previous-best medal tally was six medals at the 2012 London Olympic Games, which included two silver and four bronze medals.

4. Veteran actor Anupam Shyam passed away at 63. He had essayed the immensely popular role of Thakur Sajjan Singh in which Indian TV show?
a) Balika Vadhu
b) Mann Kee Awaaz Pratigya
c) Yeh Rishta Kya Kehlata Hai
d) Diya aur Baati Hum

Click here to View Answer
Answer b) Mann Kee Awaaz Pratigya. Mann Kee Awaaz Pratigya actor, Anupam Shyam passed away on August 9, 2021 due to multiple organ failure. He was 63.

5. Which state has become the first state to issue order implementing NEP-2020?
a) Tamil Nadu
b) Assam
c) Odisha
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer d) Karnataka.

6. Who has become the first ambassador of HomeLane?
a) Deepika Padukone
b) MS Dhoni
c) Virat Kholi
d) Neeraj Chopra

Click here to View Answer
Answer b) MS Dhoni.

7. With which country India has undertaken “Zayed Talwar 2021” navy exercise?
a) Afghanistan
b) UAE
c) Bangladesh
d) Russia

Click here to View Answer
Answer b) UAE.

8. International day of the world’s Indigeneous peoples is observed on_________.
a) August 8th
b) August 9th
c) August 10th
d) August 11th

Click here to View Answer
Answer b) August 9th.

Leave a Comment