Current Affairs Quiz – April 15 & 16 2020

Current Affairs Quiz – April 15 & 16 2020

1. 2020 Asian Boxing Championship will be hosted by_____________.
a) Singapore
b) India
c) Nepal
d) Malaysia

Click here to View Answer
Answer b) India. Boxing Federation of India (BFI) has announced that India will be hosting the 2020 Asian Boxing Championship. The championship is expected to be held during November-December. The host city is yet to be announced later.

2. “COVSACK” is launched by____________.
a) DRDO
b) ISRO
c) Ministry of Health
d) NASA

Click here to View Answer
Answer a) DRDO. The Defence Research and Development Organization (DRDO) has developed COVSACK to receive samples from COVID-19 infected patients.

3. How many member countries are there in International Monetary Fund (IMF)?
a) 123
b) 140
c) 189
d) 200

Click here to View Answer
Answer c) 189. Following the World that set India’s Growth rate between 1.5% and 2.8%, the International Monetary Fund has set growth rate of India at 1.9%.

4. DekhoApnaDesh – a webinar series is launched by__________.
a) Ministry of Health
b) Ministry of Home Affairs
c) Ministry of Tourism
d) Ministry of External Affairs

Click here to View Answer
Answer c) Ministry of Tourism. The ministry said the webinar series will provide information on the many destinations and the ‘depth’ and ‘expanse’ of the culture and heritage of India.

5. Which country’s novel won the 2020 International Prize for Arabic Fiction?
a) Algeria
b) Liberia
c) Canada
d) Sweden

Click here to View Answer
Answer a) Algeria. The Spartan Court by Abdelouahab Aissaoui has won the 13th International Prize for Arabic Fiction.

6. Jim Corbett national park is situated at_____________.
a) Assam
b) Odisha
c) Arunachal Pradesh
d) Uttarakhand

Click here to View Answer
Answer d) Uttarakhand. WIndia’s oldest National Park Jim Corbett, situated in Uttarakhand’s Paurhi Garhwal region, has built isolation wards for animals.

7. Which state has become the first state to start pool testing of Covid-19 Samples?
a) Uttar Pradesh
b) Kerala
c) Tamil Nadu
d) Andhra Pradesh

Click here to View Answer
Answer a) Uttar Pradesh. As the number of Covid-19 positive patients in Uttar Pradesh reached 558, the state government decided to start pool testing of the coronavirus samples.

8. The headquarters of Lakshmi Vilas Bank is situated in___________.
a) Mumbai
b) Chennai
c) New Delhi
d) Coimbatore

Click here to View Answer
Answer b) Chennai. Lakshmi Vilas Bank announced the appointment of S Vaidyanathan, Assistant Vice President, Risk Department has been appointed as the Chief Risk Officer (CRO) of the Bank for a period of two years with effect from 15 April 2020.

9. Which state govt has launched a ‘SMILE’ for e-learning at school?
a) Maharastra
b) Tamil Nadu
c) Rajasthan
d) Chattisgarh

Click here to View Answer
Answer c) Rajasthan. The state’s education department has launched a project ‘SMILE’ in order to ensure that the continuity of teaching and learning will not hamper due to the nation-wide covid-9 lockdown.

10. Who has been appointed MD & CEO of Care Ratings?
a) Vicky Kaushal
b) Harish Sha
c) Ajay Mahajan
d) Vinoth Babu

Click here to View Answer
Answer c) Ajay Mahajan. CARE Ratings said Ajay Mahajan has been appointed as Managing Director & Chief Executive Officer of the company for five years commencing from April 15, 2020.

11. Zafar Sarfaraz who passed away at 50, is associated with__________.
a) Former Cricketer
b) Football Legend
c) Vocalist
d) Animal Activist

Click here to View Answer
Answer a) Former Cricketer. Former Pakistan first-class cricketer Zafar Sarfaraz has passed away after testing positive for COVID-19.

Leave a Comment