Current Affairs Quiz – April 11 2018

Current Affairs Quiz – April 11 2018

1. Which country to host Asia Cup 2018 in the UAE?
a) Pakistan
b) India
c) Bangladesh
d) China

Click here to view Answer
Answer b) India. India will host the Asia Cup 2018 in the United Arab Emirates after a unanimous decision was taken by the Asian Cricket Council to move the tournament from India.

2. Which country has been filed trade complaint against US at WTO?
a) Russia
b) Japan
c) China
d) Australia

Click here to view Answer
Answer c) China. China has filed a trade complaint against the US with the World Trade Organisation over tariffs imposed on imports of steel and aluminium products.

3. Shreyasi won India’s 12th gold medal at CWG 2018, is associated to which category?
a) Weightlifting
b) Swimming
c) Shooting
d) None of these

Click here to view Answer
Answer c) Shooting. Indian shooter Shreyasi Singh won the women’s double trap gold in a shoot-off after scoring 96 points to take India’s gold medal tally at Commonwealth Games 2018 to 12.

4. 11th World Hindi Conference will be held at Which place?
a) Mauritius
b) Maldives
c) Madagascar
d) Nepal

Click here to view Answer
Answer a) Mauritius. The 11th World Hindi Conference or Vishwa Hindi Sammellan will be held at Mauritius’ Port Louis.

5. 1st World Hindi Conference was held at?
a) Nagpur
b) Delhi
c) Mumbai
d) Pune

Click here to view Answer
Answer a) Nagpur. The first World Hindi Conference was held in 1975 in Nagpur, India and was inaugurated by then Prime Minister of India Indira Gandhi.

6. Who has been appointed as the Director General of Indian Council of Medical Research (ICMR)?
a) V Karthi Kumar
b) Aathi Naryanan
c) Hari Krishnan
d) Balram Bhargava

Click here to view Answer
Answer d) Balram Bhargava. AIIMS professor Balram Bhargava was today appointed the Director General of Indian Council of Medical Research (ICMR) and Secretary of the Department of Health Research.

7. National Safe Motherhood Day is observed on?
a) March 28
b) April 4
c) April 7
d) April 11

Click here to view Answer
Answer d) April 11. The National Safe Motherhood is celebrated on April 11th every year to create awareness on proper healthcare and maternity celebrities to pregnant and lactating women.

8. The theme of 2018 National Safe Motherhood Day is?
a) Respectful Motherhood Care
b) Respectful Maternity Care
c) Respectful Child Care
d) Respectful Health Care

Click here to view Answer
Answer b) Respectful Maternity Care. The theme of 2018 NSMD was “Respectful Maternity Care”.

9. Which Bank has became the first foreign bank in the UK to ringfence its retail division from its wholesale business?
a) Indian Overseas Bank
b) Central Bank of India
c) State Bank of India
d) Canara Bank

Click here to view Answer
Answer c) State Bank of India. The State Bank of India SBI announced the launch of its UK subsidiary, SBI (UK) Limited, with an initial capital commitment of 225 million pounds from its parent entity.

10. Which among following countries has been opened to tourists for first time?
a) Saudi Arabia
b) Yemen
c) Oman
d) Qatar

Click here to view Answer
Answer a) Saudi Arabia. Saudi Arabia’s Al-Ula, a historical region rich in archaeological remnants, will open to tourists as the kingdom prepares to issue tourist visas for the first time.

Leave a Comment