Current Affairs Quiz – April 06 2018

Current Affairs Quiz – April 06 2018

1. World’s first hotel in space to open in 2021, is named as_________?
a) Space Hotel
b) Aurora Station
c) Aurora Hotel
d) Space Station

Click here to view Answer
Answer b) Aurora Station. US company Orion Span will open the world’s first luxury hotel in space in 2021. Named ‘Aurora Station’, the hotel will cost $9.5 million (over ₹61 crore) for a 12-day stay, inclusive of launching shuttle price.

2. Which country has approved $1.3-billion artillery sale to Saudi Arabia?
a) Japan
b) China
c) US
d) India

Click here to view Answer
Answer c) US. The US has approved a $1.3-billion artillery sale to Saudi Arabia, including 180 Paladin howitzer systems and artillery-firing vehicles.

3. Who has became most capped player in women’s ODIs?
a) Smriti Mandana
b) HarmanPreet Kaur
c) Jhulan Goswami
d) Mithali Raj

Click here to view Answer
Answer d) Mithali Raj. Indian women’s cricket team captain Mithali Raj has become the most capped player in women’s ODI cricket after turning out for the 192nd time against England.

4. Who has became third-most capped WODI player?
a) Jhulan Goswami
b) Poonam Yadav
c) Ekta Bisht
d) Smriti Mandhana

Click here to view Answer
Answer a) Jhulan Goswami. Indian fast bowler Jhulan Goswami is the third-most capped WODI player.

5. Park Geun-hye is a former President of which country?
a) South Korea
b) North Korea
c) Africa
d) Australia

Click here to view Answer
Answer a) South Korea. Former South Korean President Park Geun-hye was sentenced to 24 years in prison and slapped with a $17 million fine after being convicted of corruption.

6. Which country has introduced national service for women for first time?
a) Australia
b) Qatar
c) Saudi Arabia
d) Iraq

Click here to view Answer
Answer b) Qatar. Qatar will introduce national service for women for the first time under a law issued by the country’s Emir Tamim bin Hamad al-Thani.

7. Sanjita Chanu won gold medal at CWG in which category?
a) Fire shooting
b) Air Rifle
c) Swimming
d) Weightlifting

Click here to view Answer
Answer d) Weightlifting. Indian weightlifter Sanjita Chanu won her second consecutive Commonwealth Games gold medal after lifting a total of 192 kg in the women’s 53 kg category at the Gold Coast Games.

8. Who has proposed Wi-Fi grid to bring down cost of internet by 90%?
a) COAI
b) Jio
c) TRAI
d) None of these

Click here to view Answer
Answer c) TRAI. Telecom regulator Trai has mooted a concept of open architecture-based public Wi-Fi grid to bring down the cost of the internet by 90%.

9. Which Union Minister has Launched e-boats for pollution-free boating in Varanasi?
a) Giriraj Singh
b) Suresh Prabhu
c) Arun Jaitley
d) Smriti Irani

Click here to view Answer
Answer a) Giriraj Singh. A major feature of holy city Varanasi is the custom of sightseeing on boats. The latest addition to the fleet that has been servicing customers for generations is e-boats being launched by Union Minister Giriraj Singh.

10. Raj Kishore is associated in which among the following fields?
a) Politics
b) Cinema
c) Journalist
d) Science

Click here to view Answer
Answer b) Cinema. Actor Raj Kishore, who played the role of a prisoner in ‘Sholay’, passed away at the age of 85.

About the author

Divya Alagarsamy

Divya is a content managing professional at Day Today GK. She is a traveler, reader, and an avid sports person. She is usually a quiet person. Previously, she graudated with Engineering degree in Computer Science.

Leave a Comment