Computer Quiz – 256 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. Primary Memory stores ___________
a) Programs
b) Results
c) Data
d) All of these

Click here to View Answer
Answer d) All of these.

2. The system unit of a personal computer typically contains all of the following except _____________
a) Modem
b) Microprocessor
c) Serial interface
d) Disk controller

Click here to View Answer
Answer a) Modem.

3. An expansion board that provides the electronic components to make a connection between a computer and a network is called a ______________
a) wide area network
b) logical address
c) network interface card
d) collective network

Click here to View Answer
Answer c) network interface card.

4. Pathway that support communication among the various electronic components on the system board are called _____________
a) Network Lines
b) Gateways
c) Rine Lines
d) Bus Lines

Click here to View Answer
Answer d) Bus Lines.

5. ____________ is the method used in public switched telephone systems where there is a direct connection between communicating devices
a) Packet switching
b) Circuit switching
c) Internet protocol
d) Transaction acquisition

Click here to View Answer
Answer b) Circuit switching.

6. Which input device can not be used to work in MS-Office?
a) Joystick
b) Scanner
c) Mouse
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Joystick.

7. You can use the tab key to?
a) Indent a paragraph
b) Move cursor across the screen
c) Move to the next page
d) Both a and b

Click here to View Answer
Answer d) Both a and b.

8. Circular division of disks to store and retrieve data are known as _________
a) cycles
b) rings
c) tracks
d) sectors

Click here to View Answer
Answer c) tracks.

9. Information stored in RAM need to be ____________
a) Refresh periodically
b) Modify
c) Check
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Refresh periodically.

10. Which technology is used in Compact disks?
a) Electrical
b) Laser
c) Magnetic
d) Mechanical

Click here to View Answer
Answer b) Laser.

Leave a Comment