Computer Quiz-Thirty Four

COMPUTER QUIZ

1. Full form of URL is ?
a) Uniform Resource Locator
b) Uniform Resource Link
c) Uniform Re gistered Link
d) Unified Resource Link

Click here to View Answer
Answer a) Uniform Resource Locator

2. Who was the Founder of Bluetooth ?
a) Ericson
b) Martin Cooper
c) Steve Jo bs
d) Apple

Click here to View Answer
Answer a) Ericson

3.What is the name of first super computer of India ?
a) Saga 220
b) PARAM 8000
c) ENIAC
d) PARAM 6000

Click here to View Answer
Answer b) PARAM 8000

4. Where are saved files stored in computer ?
a) RAM
b) Hard disk
c) Cache
d) None of above

Click here to View Answer
Answer b) Hard disk

5. Which among following is secondary storage device ?
a) Hard Disk
b) RAM
c) Diode
d) Semi Conductor

Click here to View Answer
Answer a) Hard Disk

6. What is full form CMOS ?
a) Content Metal Oxide Semiconductor
b) Complementary Metal Oxide Semiconductor
c) Complementary Metal Oxygen Semiconductor
d) Complementary Metal Oscilator Semiconductor

Click here to View Answer
Answer b) Complementary Metal Oxide Semiconductor

7. What is used to make computer chips ?
a) Copper
b) Steel
c) Silicon
d) Iron

Click here to View Answer
Answer c) Silicon

8. Second generation of computers consist of which of following ?
a) Vaccum Tubes
b) Diodes
c) VLSI Microprocessor
d) Transistors

Click here to View Answer
Answer d) Transistors

9. Which device among following is used for sending digital data over a phone line ?
a) USB
b) Scanner
c) Printer
d) Modem

Click here to View Answer
Answer d) Modem

10. IP address version 4 is in which format ?
a) 64 bit
b) 8 bit
c) 16 bit
d) 32 bit

Click here to View Answer
Answer d) 32 bit

Leave a Comment