Computer Quiz – Thirty Three

COMPUTER QUIZ

1. _____ connects million of people all over the world ? [IBPS CLERK 2008] a) Internet
b) LAN
c) WAN
d) MAN
e) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Internet

2. Where the attributes and methods for each object are stored ?
a) UI automation tool
b) QTP tutorials
c) An object repository
d) Anywhere in system
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) An object repository

3. Structured primary key is an invalid type of?
a) Automatic primary key
b) Database key
c) Essential key
d) Secondary key
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Database key

4. Which of the following is not a form of Biometrics ? [IBPS 2001] a) Thumb impression
b) Odor
c) Finger geometry recognition
d) DNA matching
e) None of these

Click here to View Answer
Answer e) None of these

5. Which best defines ‘hypertext’ ? [SBI, IBPS 2000] a) A non–linear way of presenting information
b) A method of hiding information
c) A sequential command
d) A collection of irrelevant information
e) None of these

Click here to View Answer
Answer a) A non–linear way of presenting information

6. Cipher is a key–pad that can be used to …………………. [SBI PO 1999] a) Control access into areas
b) Work for all
c) Control specific task
d) All of the above
e) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Control access into areas

7. What is the primary goal of a computer system ? [IBPS 2012] a) To utilize the stored data
b) To start the application
c) To turn data into information
d) All of the above
e) None of these

Click here to View Answer
Answer d) All of the above

8. An organized collection of data about a single entity is called? [SBI 2002] a) Directory
b) File
c) Sub–directory
d) Database
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) File

9. User–friendly means …………… [IBPS 97, 04, 08] a) Easy to use, operate and understand etc.
b) Understood by means of straight forward guide.
c) Process that makes it easier for novice to use a computer.
d) All of the above
e) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Easy to use, operate and understand etc.

10. Direct Access Storage Device is also referred as ? [IBPS 97] a) DAST
b) DISD
c) DASD
d) DAST

Click here to View Answer
Answer c) DASD

Leave a Comment