Computer Quiz – Thirty Seven

COMPUTER QUIZ

1. A mistake in an algorithm that cause incorrect results is called?
a) Logical error
b) Syntax error
c) Compiler error
d) Machine error
e) Procedural error

Click here to View Answer
Answer a) Logical error

2. What is URL?
a) A computer software program
b) A type of programming object
c) The address of a document or page on the World Wide Web
d) An acronym for Unlimited Resources for learning
e) A piece of hardware

Click here to View Answer
Answer c) The address of a document or page on the World Wide Web

3. Which of the following would you find on LinkedIn?
a) Games
b) Connections
c) Chat
d) Applications
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Connections

4. Which of the following is the first step in seizing a window?
a) Point to the title bar
b) Pull down the view menu to display the toolbar
c) Point to any corner or border
d) Pull down the view menu and change to large icons
e) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Point to the title bar

5. _____ is a technique that is used to send more than one call over a single line?
a) Digital transmission
b) Infrared transmission
c) Digitizing
d) Streaming
e) Multiplexing

Click here to View Answer
Answer e) Multiplexing

6. Which of these is a point-and-draw device?
a) Mouse
b) Scanner
c) Printer
d) CD-ROM
e) Key board

Click here to View Answer
Answer a) Mouse

7. The letter and number of the intersecting column and row is the?
a) Cell location
b) Cell position
c) Cell address
d) Cell coordinates
e) Cell contents

Click here to View Answer
Answer c) Cell address

8. Which of the following is not a means of personal communication on the internet?
a) Chat
b) Instant messaging
c) Instanotes
d) Electronic mail
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Instanotes

9. NIC is the acronym for?
a) Network Integrated Card
b) Network Intranet Card
c) Network Interface Card
d) No Internet Connection
e) None of the above

Click here to View Answer
Answer c) Network Interface Card

10. In Power Point, the Header and Footer button can be found on the Insert tab in which group?
a) Object group
b) Illustrations group
c) Text group
d) Tables group
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Text group

11. _____ is a set of computer programs used on a computer to help perform tasks?
a) An instruction
b) Software
c) Memory
d) A processor
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Software

12. A string of eight 0s and 1s is called a?
a) Megabyte
b) Byte
c) Kilobyte
d) Giga byte
e) Kilo bite

Click here to View Answer
Answer b) Byte

13. Which of the following is not a threat to security and privacy?
a) Hackers
b) Spam
c) Viruses
d) Identify theft
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Spam. unsolicited or un desired electronic messages.

14. A collection of programs that controls how the computer system runs and processes information is called?
a) Operating system
b) Computer
c) office
d) Compiler
e) Interpreter

Click here to View Answer
Answer a) Operating system

15. Who among the following is the father of super computer?
a) Charles Babbage
b) Billgates
c) Steve Jobs
d) Jeff Stronstrup
e) Seymour Cray

Click here to View Answer
Answer e) Seymour Cray

16. What do you understand by the term ‘Booting’?
a) The process of starting the computer from the power-off position
b) Connecting the computer to the electric switch
c) Increasing the memory of the computer
d) The process of shut down the computer
e) None of these

Click here to View Answer
Answer a) The process of starting the computer from the power-off position

17. Housing all hardware, software, Storage and processing in one site location is called?
a) Time sharing
b) A distributed system
c) Centralized processing
d) A host computer
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Centralized processing

18. _____ process rearranges file fragments into contiguous files?
a) Folder folding
b) Defragmentation
c) Unflagging
d) Disk scanning
e) File filling

Click here to View Answer
Answer b) Defragmentation

19. _____ means that the data contained in a database is accurate and reliable?
a) Data redundancy
b) Data integrity
c) Data reliability
d) Data consistency
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Data integrity Data redundancy means you’re checking for duplication.The duplicated data, also known as the redundant data, creates unreliable information because the chances of having a value changed in one file are high, but on the other file the value remains the same. This condition of inconsistency is often experienced when using the traditional file processing, and it is very expensive and difficult to rectify such inconsistencies called Data inconsistency. The accuracy and consistency of data stored in a database, data warehouse, data mart

20. _____ is the process of carrying out commands?
a) Fetching
b) Sorting
c) Executing
d) Decoding
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Executing

Leave a Comment