Computer Quiz – Thirty One

COMPUTER QUIZ

1. A network which connects cities or states is known as:
a) LAN
b) CAN
c) PAN
d) VPN
e) MAN

Click here to View Answer
Answer e) MAN

2. Which of the following allows you to insert graphics into a word document?
a) Callouts
b) Flowcharts
c) Basic Shapes
d) All of the above
e) None of these

Click here to View Answer
Answer d) All of the above

3. An email address consists of:
a) Domain name
b) Username followed by password
c) Domain name followed by user name
d) Username followed by domain name

Click here to View Answer
Answer d) Username followed by domain name

4. ERP is an acronym for:
a) Enterprise Retirement Planning
b) Enterprise Relationship Planning
c) Enterprise Resource Planning
d) Enterprise Reorder Planning
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Enterprise Resource Planning

5. …… is the storage area for e-mails.
a) Folder
b) Mail box
c) Directory
d) Hard Disk
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Mail box

6. Three types of Compact disks include CD-ROM, CD-R and ……
a) CD-W
b) CD-RAM
c) CD-DVD
d) CD-RW
e) None of these

Click here to View Answer
Answer d) CD-RW

7. Collecting personal information and effectively posing as another individual is known as:
a) Spooling
b) Spoofing
c) Hacking
d) Identity Theft
e) None of these

Click here to View Answer
Answer d) Identity Theft

8. Which of the following controls the manner of interaction between the user and the operating system?
a) Language Translator
b) Platform
c) User Interface
d) Icon
e) None of these

Click here to View Answer
Answer  c) User Interface

9. Which of the following best defines Embedded system?
a) A program that comes wrapped in a box
b) A program that is permanent part of a computer
c) A computer that is a part of a larger computer
d) A computer and software system that controls a machine
e) None of these

Click here to View Answer
Answer d) A computer and software system that controls a machine

10. The ……….. settings are automatic and standard.
a) Default
b) CPU
c) Peripheral
d) User-friendly
e) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Default

Leave a Comment