Computer Quiz – Thirty Nine

COMPUTER QUIZ

1. What is gutter margin ?
a) Margin that is added to right margin when printing
b) Margin that is added to the left margin when printing
c) Margin that is added to the outside of the page when printing
d) Margin that is added to the binding side of page when printing

Click here to View Answer
Answer d) Margin that is added to the binding side of page when printing

2. What is Macro ?
a) Small add-on programs that are installed afterwards if you need them
b) Type of high level programming language
c) Type of low level programming language
d) Small programs created in MS-Word to automate repetitive tasks by using VBA

Click here to View Answer
Answer d) Small programs created in MS-Word to automate repetitive tasks by using VBA

3. What is full form of HTTP ?
a) High Text Transfer Protocol
b) Hyper Text Transfer Procedure
c) Hyper Text Transfer Protocol
d) Hyper Typo Transfer Protocol

Click here to View Answer
Answer c) Hyper Text Transfer Protocol

4. What is full form of PNG ?
a) Portable Natural Graphics
b) Portable Network Graph
c) Pretty Network Graphics
d) Portable Network Graphics

Click here to View Answer
Answer d) Portable Network Graphics

5. Who developed first Apple computer (Apple 1)in 1976?
a) John McCarthy
b) Steve Wozniak
c) Dennis Ritchie
d) James Gosling

Click here to View Answer
Answer b) Steve Wozniak

6. Name the first Portable computer or Laptop ?
a) IBM 5100
b) PARAM 8000
c) ENIAC
d) PARAM 6000

Click here to View Answer
Answer a) IBM 5100

7. Who invented PASCAL ?
a) Denis Ritche
b) James Gosling
c) Niklaus Wirth
d) Linus Torvalds

Click here to View Answer
Answer c) Niklaus Wirth

8. A switch in a network is used to ?
a) It is used to connect systems on network
b) It is used to stop hacking
c) It is used to stop viruses
d) It is used to boot systems remotely

Click here to View Answer
Answer a) It is used to connect systems on network

9. Which key can be used to view Slide show ?
a) F5
b) F2
c) F7
d) F9

Click here to View Answer
Answer a) F5

10. Who invented First electronic digital computer ?
a) Ivan Sutherland
b) John Vincent Atanasoff
c) Douglas Engelbart
d) Denis Ritche

Click here to View Answer
Answer b) John Vincent Atanasoff

Leave a Comment