Computer Quiz-Thirty Five

COMPUTER QUIZ

1. Microsoft office is type of ?
a) System software
b) Application software
c) Utility Software
d) Firmware

Click here to View Answer
Answer b) Application software

2. Who was the father of Internet ?
a) Charles Babbage
b) Vint Cerf
c) Denis Riche
d) Martin Cooper

Click here to View Answer
Answer b) Vint Cerf

3. Verification is process of ?
a) Access
b) Login
c) Logout
d) Authentication

Click here to View Answer
Answer d) Authentication

4. Which type of switching is used in Internet ?
a) Packet
b) Telephone
c) Circuit
d) Telex

Click here to View Answer
Answer a) Packet

5. Intersection of columns and rows is called a ?
a) Data
b) Table
c) Cell
d) Schema

Click here to View Answer
Answer c) Cell

6. ARP stands for ?
a) Address Reverse Protocol
b) Address Resolution Protocol
c) Address Repersentative Protocol
d) Address Recording Protocol

Click here to View Answer
Answer b) Address Resolution Protocol

7. If CPU executes multiple programs simultaneously, it will be known as ?
a) Multiprocessing
b) Multitasking
c) Timesharing
d) Multiprogramming

Click here to View Answer
Answer b) Multitasking

8. Third generation of computers consist of which of following ?
a) Vaccum Tubes
b) Integrated circuits(ICs)
c) VLSI Microprocessor
d) Transistors

Click here to View Answer
Answer b) Integrated circuits ICs

9. Who invented keyboard ?
a) James Gosling
b) Steve Jobs
c) Martin cooper
d) Christoper Latham Sholes

Click here to View Answer
Answer d) Christoper Latham Sholes

10. Who invented C++ ?
a) Steve Jobs
b) James Gosling
c) Bjarne Stroustrup
d) Dennis Ritchie

Click here to View Answer
Answer c) Bjarne Stroustrup

Leave a Comment