Computer Quiz – Set Twenty Six

1.An adder where all the bits of the two operands are added simultaneously _______
a) Parallel adder
b) Half adder
c) Full adder
d) All of the above
e) None of these

Click to View Answer
Answer a) Parallel adder

2.The point at which the flow of text in a document moves to the top of a new page_______
a) Page insert
b) Page break
c) Page format
d) All of the above
e) None of these

Click to View Answer
Answer b) Page break

3.Non-document files are________
a) Pure ASCII files that can be listed for any word processing software
b) Non ASCII files that can be listed for any word processing software
c) Pure ASCII files that can be listed for specific word processing software
d) Non ASCII files that can be listed for specific word processing software
e) All of the above

Click to View Answer
Answer b) Non ASCII files that can be listed for any word processing software

4.Which of the Following is not a non-impact printer_________
a) Thermal printer
b) Ink-jet printer
c) Laser printer
d) Dot-matrix printer
e) All of the above

Click to View Answer
Answer c) Laser printer

5.EDVAC stands for_______
a) Electronic Discrete Variable Automatic Computer
b) Electronic Discrete Value Automatic Computer
c) Electronic Device Variable Automatic Computer
d) Electronic Discrete Variable Advanced Computer
e) None of these

Click to View Answer
Answer a) Electronic Discrete Variable Automatic Computer

6.How can you disable extended selection mode ________
a) Press F8 again to disable
b) Press Del to disable
c) Press Esc to disable
d) Press Enter to disable
e) None of these

Click to View Answer
Answer c) Press Esc to disable

7. __________is the key to close a selected drop – down list; cancel a command and close a dialog box.
a) TAB
b) SHIFT
c) ESC
d) F10
e) None of these

Click to View Answer
Answer c) ESC

8.The ROM chip which can be rewritten several times and requires the action of ultraviolet radiations to erase its contents is________
a) Flash memory
b) PROM
c) EEPROM
d) EPROM
e) None of these

Click to View Answer
Answer d) EPROM

9. FPI stands for_______
a) Faults per inch
b) Frames per inch
c) Figure per inch
d) Film per inch
e) None of these

Click to View Answer
Answer b) Frames per inch

10. A terabyte comprises ________
a) 1024 gigabyte
b) 1024 kilobyte
c) 1024 megabyte
d) 1024 byte
e) None of these

Click to View Answer
Answer a) 1024 gigabyte

11. ____________ is the science that attempts to produce machines that display the same type of intelligence that humans do.
a) Nanoscience
b) Nanotechnology
c) Simulation
d) Artificial intelligence
e) None of these

Click to View Answer
Answer d) Artificial intelligence

12. The name for the way that computers manipulate data into information is called ____________
a) programming
b) processing
c) storing
d) organizing
e) None of these

Click to View Answer
Answer b) processing

13. The Java program file extension is__________
a) .jav
b) .java
c) .ja
d) .jvm
e) None of the above

Click to View Answer
Answer (2) .java

14. The first mechanical computer designed by Charles Babbage was called ________
a) Abacus
b) Processor
c) Calculator
d) Analytical Engine
e) None of these

Click to View Answer
Answer d) Analytical Engine

15. The transformation of a message into an encoded form is known as ___________
a) Mnemonics
b) Encoding
c) Encryption
d) Decoding
e) None of these

Click to View Answer
Answer b) Encoding

Leave a Comment