Computer Quiz-Set Thirty Six

COMPUTER QUIZ

1. Where is RAM located ?
a) Expansion Board
b) External Drive
c) Mother Board
d) All of above

Click here to View Answer
Answer c) Mother Board

2. In which of the following form, data is stored in computer ?
a) Decimal
b) Binary
c) HexaDecimal
d) Octal

Click here to View Answer
Answer b) Binary

3. What is full form of EXIF ?
a) Exchangeable Image Fine Finish
b) Exchangeable Image File Format
c) Executable Image File Format
d) Executable Image File Finish

Click here to View Answer
Answer b) Exchangeable Image File Format

4. An electronic path, that sends signals from one part of computer to another is ?
a) Logic Gate
b) Modem
c) Bus
d) Serial Port

Click here to View Answer
Answer c) Bus

5. In banking, railways etc which computers are used ?
a) Mini Computers
b) Micro Computers
c) Main Frames
d) Super Computers

Click here to View Answer
Answer c) Main Frames

6. A wireless technology built in electronic gadgets used for exchanging data over short distances is ?
a) Bluetooth
b) Wifi
c) Modem
d) USB

Click here to View Answer
Answer a) Bluetooth

7. Who is also known as father of Jquery ?
a) Vint cerf
b) John Resig
c) Larry Page
d) Chales Babbage

Click here to View Answer
Answer b) John Resig

8.What is the meaning of OSI, in terms of computers ?
a) Open Software Intrerelation
b) Open System Intrerelation
c) Open Software Interconnection
d) Open System Interconnection

Click here to View Answer
Answer d) Open System Interconnection

9.Which function key is used to check spellings ?
a) F2
b) F5
c) F7
d) F11

Click here to View Answer
Answer c) F7

10. In computer what converts AC to DC ?
a) POST
b) Adapter
c) RAM
d) SMPS

Click here to View Answer
Answer d) SMPS

Leave a Comment