Computer Quiz-Thirty Eight

COMPUTER QUIZ

1. Which among following is responsible for finding and loading operating system into RAM ?
a) Bootstrap Loader
b) CMOS
c) BIOS
d) DMOS

Click here to View Answer
Answer a) Bootstrap Loader

2. By pressing which key we can move to beginning of a page ?
a) Window Key
b) Shift Key
c) Tab Key
d) Home Key

Click here to View Answer
Answer d) Home Key

3. What is full form of TIFF ?
a) The Image File Format
b) Tagged Image File Format
c) Tagged Image File Front
d) The Image Fax Format

Click here to View Answer
Answer b) Tagged Image File Format

4. What is full form of CAM ?
a) Computer Aided Manufacturing
b) Computer And Manufacturing
c) Computer Aided Manifesto
d) Computer And Manifesto

Click here to View Answer
Answer a) Computer Aided Manufacturing

5. Who is known as father of Artificial Intelligence ?
a) John McCarthy
b) Vint Cerf
c) Dennis Ritchie
d) James Gosling

Click here to View Answer
Answer a) John McCarthy

6.Who invented Java ?
a) Denis Ritche
b) James Gosling
c) Bajarnae
d) Linus Torvalds

Click here to View Answer
Answer b) James Gosling

7. The process of transferring files from a computer on the Internet to your computer is called
a) Uploading
b) Forwarding
c) FTP
d) Downloading

Click here to View Answer
Answer d) Downloading

8.What is the meaning of GUI, in terms of computers ?
a) Graphics User Interconnection
b) Graphics User Intrerelation
c) Graphical User Interconnection
d) Graphical User Interface

Click here to View Answer
Answer d) Graphical User Interface

9. Who is the inventor of Mouse ?
a) Denis Ritche
b) James Gosling
c) Douglas Engelbart
d) Linus Torvalds

Click here to View Answer
Answer c) Douglas Engelbart

10.Who is the “Father of Computer Graphics”?
a) Ivan Sutherland
b) Charles Babbage
c) Douglas Engelbart
d) Denis Ritche

Click here to View Answer
Answer a) Ivan Sutherland

Leave a Comment