Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | RRB – 188

1) In addition to keying data directly into a database, data entry can also be done from a (an)
a) field
b) table
c) data dictionary
d) input form
e) None of these

Click to View Answer
Answer d) input form

2) A word processor would most likely be used to do which of the following?
a) Doing a computer search in the media centre
b) Keeping an account of money spent
c) Maintaining an inventory
d) Typing a biography
e) None of these

Click to View Answer
Answer d) Typing a biography

3) What is the main folder on a storage device called?
a) Interface
b) Root directory
c) Platform
d) Device driver
e) None of these

Click to View Answer
Answer b) Root directory

4) In database, a field is a
a) table of information
b) label
c) group of related records
d) category of information
e) None of these

Click to View Answer
Answer c) group of related records

5) Computer’s BIOS is stored in
a) ROM
b) RAM
c) Hard disk
d) Floppy drive
e) None of these

Click to View Answer
Answer a) ROM

6) Bootstrap program is a program that
a) starts the working of a computer
b) terminates the working of a computer
c) is the middle part of the program
d) Both 1 and 2
e) None of these

Click to View Answer
Answer a) starts the working of a computer

7) You can do transactions on Internet using your bank account. This is called
a) Banking
b) Online banking
c) Offline banking
d) Transactions
e) None of these

Click to View Answer
Answer b) Online banking

8) Which of the following is graphics solution for Word Processor?
a) Clip art
b) Wordart
c) Dropcap
d) All the above
e) None of these

Click to View Answer
Answer a) Clip art

9) The command that is used to format a drive through command prompt is
a) Scan disk
b) X Format
c) Chkdisk
d) Format
e) None of these

Click to View Answer
Answer d) Format

10) “FIND” option is available under which menu?
a) Tools
b) View
c) File
d) Edit
e) None of these

Click to View Answer
Answer d) Edit

Leave a Comment