Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | RRB – 187

1. _____terminals (formerly known as cash registers) are often connected to complex inventory and sales computer systems?
a) Point-of-sale (POS)
b) Data
c) Sales
d) Query

Click to View Answer
Answer a) Point-of-sale (POS)

2. Smaller and less expensive PC-based servers are replacing ____ in many businesses?
a) supercomputers
b) mainframes
c) laptops
d) clients

Click to View Answer
Answer b) mainframes

3. DSL is an example of a(n) _____ connection?
a) network
b) wireless
c) slow
d) broadband

Click to View Answer
Answer d) broadband

4. A term used to describe interconnected computer configuration is?
a) Micro program sequence
b) Modulation
c) Multi processing
d) Multi programming

Click to View Answer
Answer d) Multi programming

5. What is required when more than one person uses a central computer at the same time?
a) Light pen
b) Mouse
c) Terminal
d) Digitizer

Click to View Answer
Answer c) Terminal 

6. Multi user systems provided cost savings for small business because they use a single processing unit to link several?
a) Personal computers
b) Dumb terminals
c) Workstations
d) Mainframes

Click to View Answer
Answer b) Dumb terminals

7. A dumb terminal has ?
a) An embedded micro-processor
b) Extensive memory
c) A keyboard and screen
d) Independeh I processing

Click to View Answer
Answer c) A keyboard and screen

8. What is the full form of USB as used in computer related activities ?
a) Universal Serial Bus
b) Ultra Serial Block
c) United Service Block
d) Universal Security Block

Click to View Answer
Answer a) Universal Serial Bus

9. A device that connects to a network without the use of cables is said to be—
a) distributed
b) open source
c) centralized
d) wireless

Click to View Answer
Answer d) wireless

10. A ___ is a collection of computers and device connected together?
a) network
b) memory card
c) protocol
d) central processing unit

Click to View Answer
Answer a) network

Leave a Comment