Computer Quiz (MS-Word) for SBI PO | IBPS PO | RRB – 186

1) Pressing F8 key for three times select
a) A word
b) A sentence
c) A paragraph
d) Entire document

Click to View Answer
Answer 2) A sentence

2) What happens if you press Ctrl + Shift + F8?
a) It activates extended selection
b) It activates the rectangular selection
c) It selects the paragraph on which the insertion line is.
d) Insert picture

Click to View Answer
Answer b) It activates the rectangular selection

3) How can you disable extended selection mode?
a) Press F8 again to disable
b) Press Del to disable
c) Press Esc to disable
d)Press Enter to disable

Click to View Answer
Answer c) Press Esc to disable

4) What does EXT indicator on status bar of MS Word
indicate?
a) It indicates whether the external text is pasted on
document or not
b) It indicates whether extended add-ons are installed on
MS Word or not
c) It indicates whether Extended Selection mode is turned
on or off
d) Jobs in printing

Click to View Answer
Answer c) It indicates whether Extended Selection mode is turned
on or off

5) What is the maximum number of lines you can set for a
drop cap?
a) 3
b) 10
c) 15
d) 20

Click to View Answer
Answer b) 10

6) What is the default number of lines to drop for drop cap?
a) 3
b) 10
c) 15
d) 20

Click to View Answer
Answer a) 3

7. What is the shortcut key you can press to create a
copyright symbol?
a) Alt+Ctrl+C
b) Alt + C
c) Ctrl + C
d) Ctrl + Shift + C

Click to View Answer
Answer a) Alt+Ctrl+C
8) How many columns can you insert in a word document
in maximum?
a) 35
b) 45
c) 55
d) 65
Click to View Answer
Answer b) 45

9) What is the smallest and largest font size available in Font
Size tool on formatting toolbar?
a) 8 and 72
b) 8 and 64
c) 12 and 72
d) 12&16

Click to View Answer
Answer a) 8 and 72

10) What is the maximum font size you can apply for any
character?
a) 163
b) 1638
c) 16038
d) 16388

Click to View Answer
Answer b) 1638

 

Leave a Comment